پنالتی گوگل در کسب و کارهای اینترنتی، نتیجه استفاده از روشهای غیرمجاز در سئو وبسایتها است. این نوع روشهای بهینهسازی سایت که تحت عنوان سئو کلاه سیاه شناخته میشوند، در صورتی که توسط گوگل شناسایی گردند، دارای جریمه خواهند بود. پنالتی گوگل، به معنای حذف شدن سایت مورد نظر از نتایج جستجوی گوگل است. در صورتی که میخواهید از پنالتی شدن وبسایتتان توسط گوگل چه به علت استفاده از سئو کلاه سیاه و چه به صورت ناخواسته جلوگیری کنید، بهتر است از دلایل این امر و همچنین قوانین استراتژی بازاریابی اینترنتی گوگل آگاهی کامل پیدا کنید. در ادامه، به بررسی دقیق پنالتی گوگل در کسب و کارهای آنلاین و روشهای رفع آن خواهیم پرداخت.
پنالتی گوگل در کسب و کارهای اینترنتی چیست؟
مجازات و جریمهای که از سوی گوگل برای وبسایتهایی که خلاف قانون و الگوریتم فعالیت دارند در نظر گرفته میشود، پنالتی گوگل نام دارد. گوگل برای وبسایتهای مختلف الگوریتمهای به خصوص و استراتژیهای بازاریابی اینترنتی معینی را معرفی میکند. در صورتی که وبسایتها برای افزایش رتبه و بهینهسازی از شیوههایی استفاده کنند که توسط استانداردهای بازاریابی گوگل رد شده باشد یا تایید نشده باشد، میتواند موجب پنالتی شدن وبسایت مورد نظر شود.
این امر، استفاده از سئو کلاه سیاه نام دارد که به معنای استفاده از روشهای غیرقانونی برای افزایش رتبه وبسایت میباشد. یکی دیگر از مواردی که میتواند سبب پنالتی گوگل در کسب و کار اینترنتی یک وبسایت شود، این است که الگوریتمهای گوگل تغییر کند؛ اما آن وبسایت از استانداردها و الگوریتمهای قدیمی استفاده کند که با الگوریتمهای جدید همخوانی ندارد.
اطلاعات بسیاری در زمینه پنالتی گوگل در کسب و کارهای اینترنتی وجود دارد؛ اما اصلیترین مورد آن استفاده از الگوریتمهای اشتباه برای افزایش رتبه وبسایت است. برای اینکه موفق شوید تا به صفحه اول نتایج گوگل به ویژه رتبههای اول دست یابید، باید قوانین و نکات مخصوصی در زمینه سئو و بهینهسازی سایت را رعایت کنید؛ اما در کنار تمامی این روشها که ممکن است هزینه و وقت زیادی را از شما بگیرند، روشهای دیگری نیز وجود دارند.
این روشها، میتوانند در مدت زمان بسیار کمتر، نتایج استثنایی و ایدهآلی را برای شما بوجود آورند؛ اما نکتهای که درباره این روش سئو وجود دارد این است که برخلاف قوانین و الگوریتمهای گوگل هستند و امکان دارد که موجب حذف شدن وبسایت شما از صفحه نتایج گوگل شوند. تمامی این روشها از نظر گوگل ممنوع و غیر معمول هستند و در لیست سیاه قرار دارند.
گوگل همواره در حال ارائه آپدیتها و بروزرسانیهای جدید در الگوریتم خود است؛ بنابراین میتوان گفت که این موتور جستجو پس از هر بروزرسانی هوشمندتر میشود و توانایی لازم را برای اسکن دقیق و عمیق وبسایتها پیدا میکند. در نتیجه، افرادی که با استفاده از روشهای ممنوع و غیرقانونی برای افزایش رتبه وبسایت خود دست به عمل میزنند، میتوانند به راحتی شناسایی و جریمه شوند.
البته، گوگل پیش از حذف کامل وبسایت و پنالتی کردن آن، هشدارها و اتهاماتی را از طریق پلتفرمهای مختلف برای افراد ارسال میکند؛ اما بسیاری این هشدارها را جدی نمیگیرند که در نهایت سبب میشود تا برای مدت طولانی، هیچکس نتواند از طریق صفحات جستجوی گوگل به آن وبسایت دسترسی پیدا کند.
داستان آغاز پنالتی گوگل در کسب و کارها
سیستم جریمه متخلفین و پنالتی گوگل در کسب و کارهای اینترنتی، زمانی برنامهریزی و اجرا شد که موتور جستجوی گوگل به پربازدیدترین و پراستفادهترین موتور جستجوی جهان تبدیل شد. البته، این موضوع به سالها پیش باز میگردد و آن زمان گوگل هنوز به تکامل امروزی خود دستیابی پیدا نکرده بود. بنابراین میتوان گفت که این موتور جستجو آنچنان هوشمند نبود و قدرت اسکن وبسایتهای مختلف را نداشت، چون از رباتها و الگوریتمهای محدودی برخوردار بود.
این شرایط، سبب شده بود تا موقعیتی ایدهآل برای افراد سودجو و متخلف ایجاد شود. برای کسانی که از سئوی کلاه سیاه استفاده میکردند، هیچگونه جریمهای در نظر گرفته نمیشد. به همین علت آنها از تمامی حفرههای موجود استفاده میکردند تا بتوانند به نتیجه دلخواه خود دست یابند.
پس از مدتی، گوگل در صدد این امر برآمد که تحقیقاتی گسترده را انجام دهد و قوانینی را وضع کند که متخلفین موفق نشوند به کار خود ادامه دهند؛ اما متاسفانه این افراد همیشه راهی برای دور زدن قوانین پیدا میکردند.
درست است که امروزه، الگوریتمهای گوگل بسیار پیچیده و هوشمند طراحی میشوند؛ اما همچنان این وضعیت ادامه دارد و هزاران کلاهبردار که از روش سئو کلاه سیاه استفاده میکنند، فعالیتهای غیرقانونی خود را توسعه میدهند. البته، شایان ذکر است که گوگل تا حد زیادی موفق شده است جلوی اینگونه فعالیتها را بگیرد و با بکارگیری پنالتی گوگل در کسب و کارهای آنلاین، متخلفین را جریمه کند.
2 نکته مهم پنالتی گوگل در کسب و کار
افرادی که میخواهند از پنالتی گوگل در کسب و کار آنلاین و سایت خود و در نتیجه ضرر تجاری جلوگیری کنند، بهتر است که از برخی موارد آگاه شوند. این موارد به شما تذکر میدهند که چه قوانینی را رعایت کنید تا بتوانید وبسایت خود را از خطر حذف شدن، کاهش رتبه و پنالتی نجات دهید. در بخش زیر، 2 نکته بسیار مهم شرح داده شده است که با رعایت کردن آنها میتوانید به راحتی از این بابت اطمینان خاطر یابید.
افزایش رتبه از روشهای صحیح و قانونی
بیشترین و سنگینترین جریمهها در زمینه پنالتی گوگل در کسب و کارهای آنلاین، برای افرادی است که قصد افزایش رتبه صفحات سایت خود را از طریق بکارگیری سئو کلاه سیاه و کلاه خاکستری دارند. افرادی که برای کسب رتبه و دیده شدن در صفحه نتایج جستجوی گوگل یا SERP، به روشهایی روی میآورند که توسط استانداردهای بازاریابی گوگل رد شدهاند و غیرقانونی طلقی میشوند، مستحق این هستند که وبسایت آنها دچار پنالتی شود.
الگوریتمهای گوگل بسیار هوشمند و دقیق طراحی شدهاند، بنابراین شناسایی اینگونه متخلفین به هیچ عنوان سخت نخواهد بود. پنالتی گوگل در کسب و کارهای اینترنتی، شیوههای متفاوتی دارد و در صورتی که تخلف بسیار سنگین باشد و از یک سرپیچی ساده بیشتر شود، ممکن است سبب این گردد که وبسایت مورد نظر برای مدت طولانیتر یا حتی در مواقعی برای همیشه از صفحه نتایج گوگل حذف شود.
آسیب نرساندن به وبسایت رقبا
لیست سیاه گوگل، به علت افزایش تخلفات افراد در زمینههای متفاوت همواره در حال بروزرسانی شدن است. در گذشته، پنالتی گوگل در کسب و کارهای آنلاین، تنها بر وبسایتهایی اعمال میشد که از شیوههای غیرقانونی اقدام به کسب رتبه میکردند؛ اما با آپدیت مجدد الگوریتمهای گوگل، به جز این مورد نیز افرادی که اقدام به آسیبرسانی به وبسایت دیگران شوند یا به گونهای سبب کاهش رتبه برای این وبسایتها شوند، نیز دچار پنالتی خواهند شد.
البته، این مورد نسبت به مورد بالا دارای پیچیدگیهای بیشتری است و هنوز افرادی سعی میکنند تا از طریق روشهای غیراخلاقی مانند بک لینکهای سمی و اسپم، به وبسایت دیگران حمله کنند و سبب کاهش رتبه و بعضا حذف شدن آنها از صفحه نتایج گوگل شوند.
متاسفانه، افراد بسیاری هستند که از این فعالیتهای غیرقانونی برای دیده شدن خود در گوگل و پایین کشیدن رتبه وبسایت رقبای خود استفاده میکنند. به شما توصیه میکنیم برای اینکه از چنین حملاتی به وبسایت خود جلوگیری کنید، از نکات ایمنی لازم جهت افزایش امنیت وبسایتتان استفاده کنید.
انواع پنالتی گوگل در کسب و کارها
پنالتی و جریمه گوگل، دارای 2 نوع متفاوت است. در نوع اول این تخلفات توسط رباتهای هوشمند گوگل و از طریق بررسی و مقایسه اتوماتیک دادهها انجام میشوند. در این روش هیچگونه دخالت انسانی وجود ندارد و تمامی امور به وسیله تطابق دادهها انجام میشوند. بر اساس آمار، بیشتر از 70% تخلفات و جرمهای بازاریابی اینترنتی، توسط الگوریتمهای گوگل شناسایی میشوند.
در نوع دوم از پنالتی گوگل در کسب و کارهای آنلاین، این جریمهها و ثبت تخلفات به صورت دستی انجام میشوند. جرایم نوع دوم توسط کارشناسان و اپراتورهای گوگل قابل شناسایی و بررسی هستند. در بسیاری از موارد، ممکن است که رباتهای گوگل موفق به شناسایی و اسکن تخلفات نشوند.
برای مثال؛ در مواردی که افراد از تکنیکهای سئوی کلاه سیاه و کلاه خاکستری استفاده میکنند، در صورتی که این اقدامات به صورت کاملا حرفهای و ریزبینانه انجام شده باشد، توسط رباتها قابل تشخیص نخواهند بود. در چنین مواردی، کارشناسان و اپراتورهای گوگل هستند که به میدان وارد میشوند و در صدد بررسی و پنالتی وبسایتهای مشکوک به تخلف برمیآیند.
چگونه پنالتی گوگل را تشخیص دهیم؟
گوگل، در اولین مرحله برای اینکه تخلفات و جرایم یک وبسایت یا وب مستر را به او یادآور شود، از طریق ارسال گزارشات کامل با جزئیات دقیق اقدام میکند. در صورتی که میخواهید این موضوع را تشخیص دهید، میتوانید از طریق ابزار اختصاصی گوگل تحت عنوان Google Search Concole یا سرچ کنسول گوگل این کار را انجام دهید. در صورتی که تخلف شما در حد رعایت نکردن کپی رایت باشد، گوگل با ارسال ایمیل به حساب کاربری شما، به شما اطلاع میدهد.
ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که چگونه میتوانید پنالتی گوگل در کسب و کار خود را برطرف کنید؛ به صورت معمول این موارد توسط خود گوگل بررسی شده و رسیدگی میشوند؛ اما شما میتوانید جهت سرعت بخشیدن به فرآیند رفع پنالتی وبسایت، از بخش ارسال درخواست بازرسی مجدد، این درخواست را از گوگل داشته باشید.
جمعبندی مطالب
پنالتی گوگل در کسب و کارهای اینترنتی، به معنای جریمه شدن و مجازات شدن توسط رباتها، اپراتورها و کارشناسان گوگل است. این اقدام به علتهای مختلف صورت میگیرد؛ اما بیش از هر چیز مشمول وب مسترها و صفحات وبسایتی است که از تاکتیکهای کلاه سیاه و کلاه خاکستری برای افزایش رتبه استفاده میکنند یا در صدد آسیب رساندن به وبسایت رقبا و کاهش رتبه آنها برمیآیند. همچنین، جریمههای گوگل در صورت رعایت نکردن کپی رایت وبسایتها صورت میگیرد که به افراد اجازه ثبت شکایت از شما را میدهد. پنالتی گوگل به صورت معمول بررسی شده و رسیدگی میشود؛ اما در صورتی که تخلف صورت گرفته بسیار سنگین باشد ممکن است وبسایت شما برای همیشه از صفحه نتایج گوگل حذف گردد. در نتیجه، شما میتوانید برای افزایش سرعت فرآیند رفع پنالتی، در بخش گزارشات گوگل درخواست خود را ثبت کنید.