اگر قصد دارید تا به کسب درآمد از طریق اینترنت بپردازید، میتوانید یک فروشگاه آنلاین را راهاندازی کنید! این روش درآمدزایی در دنیای امروزه، به عنوان یکی از پرطرفدارترین و محبوبترین راههای پردرآمد در جهان به حساب میآید. اگر قصد دارید تا در مسیر کسب و کار فروشگاه اینترنتی خود موفق شوید، باید از دانش و تخصص لازم این حرفه برخوردار باشید؛ زیرا تعداد کسب و کارهای فعال در این حوزه بسیار است و شما باید دائما اطلاعات خود را بروزرسانی کنید تا تجارت کوچکتان با شکست رو به رو نشود. در این مقاله از ، به بررسی کلی در رابطه با راهاندازی یک کسب و کار فروشگاه اینترنتی پرداختهایم. با ما همراه شوید.
بررسی کسب و کار فروشگاه اینترنتی
با توجه به رشد تکنولوژی و اینترنت در دنیای مدرن امروز، نقش کسب و کارهای حضوری در زندگی افراد بسیار کم رنگ شده است. در واقع، بیشتر مردم تمایل دارند تا کسب و کارهای خود را به صورت آنلاین و مجازی مدیریت نمایند؛ زیرا این روش درآمدزایی مزایای متعددی دارد که کسب و کارهای حضوری از آن برخوردار نیستند.
به عنوان مثال؛ افرادی که به صورت حضوری کار میکنند باید هزینه و اجاره مغازه خود را به صورت ماهیانه پرداخت کنند، حتی زمانهایی که مشتری ندارند بر سر کار باشند و در نهایت، بازاریابی و تبلیغات آنها به صورت محدودتری بازدهی خواهد داشت. از طرف دیگر، انواع کسب و کار اینترنتی این چالشها را برطرف کردهاند و باعث شدهاند تا افراد مدت زمان کمتری را برای کسب و کار خود صرف کنند؛ اما درآمد بیشتری نسبت به کسب و کارهای حضوری داشته باشند!
به عنوان مثال، یک کسب و کار فروشگاه اینترنتی که در اینستاگرام فعالیت میکند، نیازی به پرداخت اجاره مغازه یا هزینه برق و آب نخواهد داشت! بنابراین، بخش بیشتری از سود درآمدزایی خود را میتواند حفظ کند. از طرف دیگر، مشاغل آنلاین میتوانند از سراسر کشور مشتری داشته باشند و تنها کافی است تا محصول مورد نظر آنان را با پست ارسال کنند.
با این وجود، راهاندازی یک کسب و کار فروشگاه اینترنتی نیز چالشهای خود را دارد. به طور مثال؛ شما باید دائما برای پلتفرم انتخابی خود به تولید محتوا بپردازید تا کاربران بیشتری شما را دنبال کنند. در ادامه، باید اعتماد مخاطبین هدفتان را جلب کنید، زیرا برخی از افراد نمیتوانند به راحتی با پول خود به فروشگاههای آنلاین اعتماد کنند.
انواع کسب و کار فروشگاه اینترنتی
شما از هر بخش از اینترنت موفق به فروش یا درآمدزایی شوید، میتوان آن را به عنوان یک روش کسب درآمد از اینترنت در نظر گرفت. در این روش درآمدزایی، شما قادر خواهید بود تا از فضا و ابزارهای مختلف استفاده نمائید تا محصول یا خدماتی را به مشتریان ارائه دهید.
برخی از انواع راه های کسب درآمد از اینترنت که نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان، بازدهی مطلوبی داشتهاند، شامل: اینستاگرام، کانالهای تلگرام و وبسایتها هستند. به صورت کلی، دو روش جهت کسب درآمد اینترنتی در خانه وجود دارد که یکی از آنها فروش محصولات است و دیگری ارائه برخی خدمات به صورت آنلاین میباشد. در ادامه این بخش، به بررسی بیشتر این دو گزینه خواهیم پرداخت.
فروش محصولات فیزیکی و مجازی
در این روش راهاندازی کسب و کار فروشگاه اینترنتی، افراد میتوانند محصول مورد نظر خود را به صورت مستقیم و از طریق پست یا غیر مستقیم و از طریق اینترنت دریافت نمایند! رایجترین روش کسب درآمد از این روش نیز، فروشگاههای اینترنتی هستند که به صورت معمول در اینستاگرام آنها را مشاهده میکنید. در فروشگاههای اینترنتی، محصولات متعددی ممکن است ارائه شوند. در واقع، شما میتوانید تقریبا هر چیزی را از طریق اینترنت به فروش برسانید. به عنوان مثال؛ میتوانید یک فروشگاه راهاندازی کنید و در آن سبک لباسهای خاصی را به فروش برسانید.
از طرف دیگر، شما میتوانید دورههای آموزشی یا تدریسی مختلفی را تهیه نمائید و به دست مشتریان برسانید. همچنین، افرادی که به اقلام هنری یا فرهنگی علاقه دارند، میتوانند به فروش کتاب یا صنایع دستی بپردازند! بهترین روش درآمدزایی از یک کسب و کار فروشگاه اینترنتی این است که؛ بر روی یک محصول خاص تمرکز کنید و سعی داشته باشید تا مخاطبین هدف خود را تحت تاثیر قرار دهید. فروشگاههای آنلاینی که به صورت تخصصی در یک حوزه خاص فعالیت دارند، میتوانند بهتر و سریعتر توجه و اعتماد مشتریان را جلب نمایند.
البته، شما در فرآیند مدیریت کسب و کار آنلاین خود، باید بتوانید تمام تلاشتان را بکار گیرید تا تخصص و حرفهای بودنتان را به مشتریان ثابت کنید؛ زیرا تنها در این صورت است که افراد به کیفیت محصولات شما اطمینان میکنند. روشی که برای نشان دادن تخصصتان در پیش دارید، تماما از طریق تولید محتوا است! در واقع، شما باید با تولید محتواهای با کیفیت، مفید و با ارزش، نظر مخاطبین را جلب کنید. به هر میزان که آنها بتوانند از طریق پستهای شما، مطالب مختلفی را بیاموزند، بیشتر نیز امکان دارد تا حاضر شوند محصولاتتان را تهیه نمایند.
کسب و کار فروشگاه اینترنتی و خدماتی
در دومین نوع کسب و کار فروشگاه اینترنتی، افراد میتوانند به صورت مستقیم یا واسطهای، از خدمات ارائه شده توسط آن کسب و کار استفاده نمایند! تنوع کسب و کارهای فعال در این حوزه بسیار است؛ بنابراین، شما باید به گونهای متفاوت خود را ارائه دهید تا توجه مشتریان به سمتتان جلب شود. به عنوان مثال؛ شما میتوانید با روش یا سبکی به خصوص محتواهای خود را تولید نمائید. از طرف دیگر، باید دائما رقبای خود را تحلیل کنید و از فرآیند کسب و کار آنها، تکنیکهایشان را بیاموزید.
به طور مثال؛ میتوانید بررسی کنید که آنها از چه ترفندهایی برای جلب نظر مخاطب استفاده میکنند! به عنوان آخرین گزینه مهم که باید آن را در نظر داشته باشید؛ این است که به نیازها، خواستهها و علاقمندیهای مخاطبین هدفتان توجه نمائید. البته، برای انجام اینکار باید اول مخاطبین هدف خود را مشخص کنید.
اگر مخاطبین شما نوجوانها یا افراد میان سال هستند، باید با توجه به سن و ذائقه آنها خدمات خود را ارائه کنید. در غیر این صورت، خدماتی که توسط شما به جامعه عرضه میشود با خواسته مردم مطابقت ندارد و این امر سبب متضرر شدن و از دست رفتن سرمایهتان میگردد.
در نهایت، هر نوع خدمات فیزیکی یا غیرفیزیکی، در این دستهبندی قرار میگیرند. به عنوان مثال؛ خدمات آشپزی، کترینگ، کیک و شیرینیپزی به صورت سفارشی، زیرشاخه کسب و کار فروشگاه اینترنتی و خدماتی خواهند بود. به طور مثال؛ شما میتوانید در منزل خود یک آشپزخانه کوچک را جهت سفارشگیری راهاندازی کنید و از این طریق، به درآمدزایی بپردازید. اگر علاقمند هستید تا در رابطه با این حرفه درآمدزا اطلاعات بیشتری را به دست آورید، میتوانید به مقاله کسب درآمد با غذای خانگی مراجعه نمائید.
چگونه کسب و کار فروشگاه اینترنتی راهاندازی کنیم؟
به عنوان اولین قدم برای راهاندازی کسب و کار فروشگاه اینترنتی، شما باید در ابتدا بررسی کنید که قصد فروش چه نوع محصولی را دارید! برای رسیدن به پاسخ این مسئله میتوانید این سوال را از خودتان بپرسید که چه علایق، تواناییها و مهارتهایی دارید. در ادامه، باید به این موضوع فکر کنید که قصد فروش محصولات خود را به چه افرادی دارید و چرا آنها به این کالاهای شما نیاز دارند. ممکن است پاسخ این سوالات برای شما بسیار راحت باشد؛ اما اگر در ابتدا، مسیر خود را مشخص نکنید در ادامه راه دچار سردرگمی و بینظمی در مدیریت کسب و کار خواهید شد.
توصیه ما به شما این است که؛ علایق و تواناییهای شخصی خود را حتما در راستای انتخاب نوع کسب و کارتان، در نظر داشته باشید. کار کردن و فعالیت داشتن در حوزهای که هیچ اطلاعاتی در رابطه با آن ندارید، یک تصمیم بسیار اشتباه خواهد بود! حتی اگر قصد دارید تا کاری را شروع کنید که هنوز اطلاعاتی در رابطه با فرآیند آن ندارید، میتوانید پیش از انجام هرگونه اقدام جدی، در ابتدا دانش خود را تکمیل نمائید.
در ادامه، شما باید میزان تقاضای بازار را برای آن محصول یا خدمات بررسی کنید. به هر میزان تقاضا در رابطه با بهرهوری از آن نوع کسب و کار بیشتر باشد، شما نیز بیشتر درآمد کسب خواهید کرد. برای انجام اینکار، شما میتوانید به جستجویی خلاصه در رابطه با نیازهای مردم در منابع مختلف اینترنتی بپردازید.
اینستاگرام، تلگرام، گوگل و نظرسنجیهای متعددی که به صورت آنلاین یافت میشوند، میتوانند به شما کمک کنند تا در این راستا، انتخاب بهتری داشته باشید. یکی از نکات طلایی که میتواند به شما در جهت یافتن محصول یا خدمات قابل ارائه مناسب کمک کند، این است که به ترندهای بازار توجه کنید.
همچنین، اگر قصد دارید تا یک کسب و کار را به صورت مجازی راهاندازی نمائید، در این پکیج از صفر تا صد آن را برای شما مورد بررسی قرار دادهایم. راهاندازی کسب و کار فروشگاه اینترنتی، میتواند گاها پیچیده و سخت باشد؛ اما با یادگیری و آموزش دیدن به نحو احسن، شما قادر خواهید بود تا با بزرگترین کسب و کارها در این زمینه به رقابت بپردازید.
جمعبندی
در این مقاله، به بررسی کسب و کار فروشگاه اینترنتی پرداختیم. همچنین، برخی نکات را در رابطه با نحوه راهاندازی آن برای شما ذکر کردیم. به صورت کلی، کسب و کار فروشگاه اینترنتی میتواند در دو زمینه مختلف ارائه خدمات یا محصولات فعالیت داشته باشد. آن چه که از کسب و کار شما به مشتریان و کاربران مخاطب عرضه میشود، باید با توجه به برخی فاکتورها انتخاب گردد. در این راستا، شما بایستی علایق و مهارتهای خود را در نظر بگیرید؛ زیرا کسب درآمد از حرفهای که به آن علاقه ندارید یا درباره آن از اطلاعات کافی برخوردار نیستید، امری نادرست خواهد بود.