کسب و کار چرم دوزی، از گذشته تاکنون طرفداران بسیاری را در سراسر ایران و جهان داشته است. این کسب و کار، هماکنون نیز جزو صنایع پرسود و درآمد محسوب میگردد. البته، با توجه به افزایش تعداد فعالان این حوزه کسب و کار و رشد بستر اینترنت، نیاز است تا به کسب و کار خود خلاقیت زیادی را اضافه کنید. این روش به شما کمک میکند تا درآمدتان را، تا چندین برابر افزایش دهید! کیف، کت، کاپشن، بند ساعت، زیورآلات و کمربند، از جمله محصولاتی هستند که شما میتوانید با تهیه آنها به درآمد از طریق کسب و کار چرم دوزی برسید! ممکن است برای بسیاری از شما این سوالات پیش بیایند که چگونه کسب و کار چرم دوزی را راهاندازی کنیم؟ آیا کسب و کار چرم دوزی شغلی سودده است؟ سرمایه اولیه لازم جهت آغاز کسب و کار چرم دوزی چقدر است؟ میزان درآمد ماهیانه کسب و کار چرم دوزی چگونه است؟ در ادامه این مقاله از وبسایت تجارت آنلاین، قرار است به بررسی کلی کسب و کار چرم دوزی بپردازیم. با ما همراه شوید.
کسب و کار چرم دوزی چیست؟
هنر چرم دوزی، یکی از انواع صنایع قدیمی است که سالهای طولانی در کشورمان سابقه دارد. در گذشتههای دور، جنس چرم بیشتر در زمینه ساخت زین اسب استفاده میشد؛ اما با گذشت مدت زمان، این جنس وارد فشن و دنیای مد جهانی شد. اولین محصولاتی که به وسیله چرم تهیه میشدند شامل؛ کیف و کفش بودند.
هماکنون، بازه و تنوع این محصولات بسیار گسترش پیدا کرده است و شما تقریبا میتوانید تقریبا هر نوع لباسی را از جنس چرم طبیعی یا مصنوعی بیابید. خوشبختانه، هنر چرم دوزی و کسب و کار چرم دوزی را میتوان به صورت دستی انجام داد و نیازی به دستگاههای به خصوص نخواهد بود. البته، توجه داشته باشید که شما باید دورههای آموزشی این حرفه را بگذرانید تا موفق شوید محصولات ظریف و خلاقانهای را تهیه نمائید.
راههای کسب درآمد از چرم دوزی
امروزه، پارچه چرم را میتوان به صورت خام از پارچه فروشیها تهیه کرد و به وسیله آن، محصولاتی همانند کیف، کمربند، صندل و وسایل تزئینی را ساخت. به صورت کلی، درآمدزایی از کسب و کار چرم در دنیای امروزه بسیار راحتتر شده است؛ زیرا در گذشته، افراد برای تهیه هر نوع محصول از جنس چرم مجبور بودند تا به صورت دستی الگوهای خود را تهیه کنند؛ اما شما میتوانید اکنون به راحتی از الگوهای صنعتی طراحی شده توسط نرمافزار استفاده نمائید!
این الگوها، به صورت دقیق طراحی شدهاند و بدون هیچ خطایی هستند. همچنین، برای ابعاد و سایزهای مختلف به صورت مجزا طراحی میشوند. پس از اتمام طراحی این الگوها، میتوانید آنها را بر روی پارچه خود قرار دهید و طبق آن، چرم خود را برش دهید. در نهایت، با استفاده از ابزارهای دستی یا چرخهای خیاطی، تیکهها را به یکدیگر بدوزید.
نه تنها کسب و کار چرم دوزی، بلکه هر نوعی از کسب و کار تخصصی که نیاز به مهارت دارد، باید پس از کسب اطلاعات کافی توسط شما راهاندازی گردد. کسب و کار چرم دوزی، جزو مشاغل بسیار پردرآمد و محبوب است. از طرف دیگر، صنایع وابسته به آن که شامل تهیه محصولاتی همچون کیف و کفش هستند نیز میتوانند به همان اندازه، درآمدزا باشند؛ اما لزوم استارت این کسب و کار، فراگیری کامل آموزشهای چرم دوزی است.
یکی از مهمترین مهارتهایی که جهت راهاندازی کسب و کار چرم دوزی خود باید به آن تسلط پیدا کنید، توانایی ساخت محصولات چرمی خواهد بود؛ اما این مهارت برای موفقیت شما کافی نیست! شما باید مهارت بازاریابی کسب و کار و فروش محصولات خود را نیز اخذ نمائید. برای انجام اینکار، میتوانید به دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار رویآور شوید؛ زیرا این روش بازاریابی جزو مدرنترین و کارآمدترین روشها محسوب میشود. در آخر، میتوانید یکی از اتاقها یا بخشی از فضای خانه خود را به کارگاه چرمدوزیتان تبدیل نمائید.
ابزار مورد نیاز کسب و کار چرم دوزی
برای شروع فعالیت کسب و کار چرم دوزی خود، باید ابزار و وسایل مورد نیازتان را از فروشگاههای مربوطه تهیه نمائید. همچنین، شما برای تهیه و دوختن هر نوع محصول، نیاز به الگوی آن خواهید داشت. اگر توانایی طراحی لباس با نرمافزارهای مختلف را دارید؛ قادر خواهید بود تا شخصا الگوی طرح مورد نظر را بکشید؛ اما اگر قادر به انجام اینکار نیستید، میتوانید الگوی مورد نظر را از فروشگاهها خریداری نمائید. در آخر، باید میزان چرم مورد نیاز خود را نیز تهیه نمائید.
به عنوان مثال؛ اگر قصد دارید تا یک کیف پول چرمی را برای شروع کار خود تهیه کنید؛ میتوانید یک قاب چرمی را نزدیک به 30 سانتیمتر در نظر داشته باشید. سپس، الگوی کیف را بر روی آن قرار داده و سپس بر اساس الگوی طراحی شده، چرم را برش دهید. در مرحله بعد، باید تیکههای برش خورده را به یکدیگر وصل کنید.
البته، برای انجام اینکار باید کمی از خیاطی و تکنیکهای آن نیز سردربیاورید؛ زیرا وصل نمودن هر بخش ممکن است به تکنیک به خصوصی نیاز داشته باشد. به صورت کلی، شما باید قبل از دوخت محصول خود با استفاده از پانچ و خط کش لبه بر، بخشهایی از قطعات را که نیاز است به هم وصل شوند، سوراخ کنید. نقطهزنی، باید با فاصلهای مطلوب و مناسب از هم انجام گردد. در آخر، باید لبههای سوراخ شده را بر روی هم قرار دهید و شروع به دور دوزی نمائید.
در کسب و کار چرم دوزی، باید به انواع دوخت و نحوه بکار بردن آنها، توجه کافی داشته باشید. به عنوان مثال؛ در دوخت لبههای چرم برش خورده برای کیف پول، باید از دوخت دندان موشی استفاده کنید. این نوع دوخت، باعث میشود تا دو لبه محکم در کنار یکدیگر نگه داشته شوند. به صورت کلی، در این بخش به برخی از ابزارهای لازم جهت راهاندازی کسب و کار چرم دوزی اشاره کردیم؛ اما به شکلی دقیقتر، این ابزارها را در بخش زیر نام بردهایم. بنابراین اگر قصد دارید تا کسب و کار چرم دوزی حرفهای را مدیریت نمائید؛ باید با این ابزار آشنا شوید:
- تخته
- مشته
- سمبه
- موم
- دستگاه دکمه زن یا پرچ زن
نحوه بازاریابی کسب و کار چرم دوزی
پس از اتمام تمامی مراحل بالا، شما قادر خواهید بود تا در راستای فروش محصولاتتان اقدام نمائید؛ اما چه راهها و روشهایی برای فروش محصول و بازاریابی کسب و کار چرم دوزی وجود دارد؟ خوشبختانه، هنر چرم دوزی یکی از انواع کسب و کارهایی است که دارای بازارهای فروش متعددی میباشد. بنابراین، از این جهت لزومی به نگرانی نخواهد بود! راحتترین و سادهترین روش نیز، فروش محصولات از طریق اینستاگرام است.
البته، تنها اینستاگرام پلتفرم مناسبی برای انجام اینکار نیست؛ بلکه شما میتوانید به صورت کلی از هر سوشال مدیا یا شبکه اجتماعی برای انجام اینکار کمک بگیرید. خواه پلتفرم مد نظر تلگرام یا یوتیوب است، همیشه روشی برای فروش محصولات با دیجیتال مارکتینگ وجود دارد. به غیر از این روشهای ذکر شده، شما میتوانید از طریق بازاریابی مستقیم یا شرکت در نمایشگاه نیز، محصولات خود را بفروشید.
همانطور که گفته شد، یکی از پرسودترین و بهترین روشهای کسب درآمد از طریق فروش محصولات چرمی، این است که در سوشال مدیاهایی همچون اینستاگرام و تلگرام اکانت داشته باشید. تنها لازم است تا به تولید محتوا بپردازید و از محصولات مختلف خود، پست تهیه کنید. اینکار به شما کمک میکند تا مشتریان و مخاطبین بیشتری را جذب کنید حین اینکه اعتماد آنها را نیز به خود جلب مینمائید. در نهایت، قادر خواهید بود تا با پست، محصولات را به دست مشتریان برسانید.
استفاده از این روش، میتواند درآمد بالایی را برای شما به همراه داشته باشد؛ زیرا زمانی که شما از پلتفرمهای مجازی و سراسری استفاده میکنید، میتوانید مشتریانی از تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و دیگر شهرهای سراسر ایران داشته باشید؛ اما فروش به صورت حضوری یا بازاریابی حضوری، چنین امکانی را در اختیار شما قرار نخواهد داد. همچنین، شما میتوانید به عنوان یک برند یا تولیدی فعالیت داشته باشید؛ اما مسئولیت فروش خود را به دست خردهفروشیها و مغازهها بگذارید. در آخر، میتوانید درصدی از سود فروش را با فرد فروشنده تقسیم نمائید! این نوع درآمدزایی را “کمیسیون” مینامند.
سرمایه مورد نیاز کسب و کار چرم دوزی
تا این بخش از مقاله کسب و کار چرم دوزی، به شرایط، ابزارهای مورد نیاز، دانش، نحوه بازاریابی و فروش محصولات چرمی پرداختیم؛ اما یکی از مهمترین گزینههایی که آن را بررسی نکردهایم، میزان سرمایه مورد نیازی است که شما جهت درآمدزایی از کسب و کار چرم دوزی احتیاج خواهید داشت! به قطع یقین، این سوال در ذهن بسیاری از شما بوده است؛ هم اکنون با تجارت آنلاین همراه شوید تا سرمایه اولیه مورد نیاز را برای راهاندازی کسب و کار چرم دوزی بررسی نمائیم.
به صورت کلی، شما نیاز دارید تا جدول و برنامه مالی را تهیه نمائید که شامل تمامی مخارج اولیه، جاری و هزینهها باشد. به این صورت، میتوانید برنامه مالی و اقتصادی کسب و کار خود را به بهترین شکل مدیریت نمائید. با توجه به آمارهای جمعآوری شده از کسب و کارهای چرم دوزی خانگی، شما میتوانید با کمتر از 1 میلیون تومان حرفه جدیدتان را راهاندازی نمائید! برخی از منابع نیز گفتهاند که با حتی 200 هزار تومان نیز میتوان این کسب و کار را استارت زد.
بخش عظیمی از سرمایه اولیهای که صرف میکنید، به کیفیت و نوع محصولاتی است که تهیه مینمائید! شما میتوانید ارزانترین چرم مصنوعی در بازار را بیابید و آن را تهیه کنید و در نهایت، هزینهای که برای شما به دنبال خواهد داشت مبلغی نزدیک به 30 هزار تومان خواهد بود.
از طرف دیگر، میتوانید چرم طبیعی با کیفیت مناسب را تهیه کنید و از این جهت، کیفیت محصولاتتان را نیز افزایش دهید؛ اما به خوبی میدانید که چرم طبیعی هزینهای بسیار بالاتر و گرانتر از چرم مصنوعی برای شما خواهد داشت. چرم متوسط در بازار نیز نزدیک به 70 هزار تومان هزینه دارد. البته، با توجه به تورمهای کوتاه مدت در بازار، امکان دارد زمانی که شما این مقاله را میخوانید تا زمانی که اقدام به خرید وسایل و ابزار مورد نیازتان میکنید، هزینهها کمی افزایش پیدا کرده باشد.
تولیدی کسب و کار چرم دوزی
اگر قصد دارید تا کسب و کار چرم دوزی خود را به صورت جدی ادامه دهید؛ توصیه ما به شما این است که چرم مورد نیاز خود را از مراکز اصلی فروش و به صورت عمده خریداری کنید! این شیوه به شما کمک میکند تا هزینههای خود را تا حد قابل توجهی کاهش دهید.
در آخر، اگر فکر میکنید که کسب و کار چرم دوزی شما قرار است بیشتر از یک آنلاین شاپ خانگی باشد، باید سرمایه بیشتری را نیز برای آن صرف نمائید. به عنوان مثال؛ اگر مبلغی نزدیک به 80 میلیون تومان در دست دارید، میتوانید یک تولیدی را راهاندازی کنید، چندین نیرو استخدام کنید و تجهیزات پیشرفتهای را بخرید و در نهایت، به کسب درآمد از چرم دوزی بپردازید! همچنین، میتوانید یک مغازه متوسط را نیز فراهم نمائید.
آنچه که به درآمدزایی شما کمک میکند و بر آن تاثیرگذار است، سبک فروش محصولاتتان خواهد بود! شما میتوانید برای برندسازی بهتر و افزایش فروش، یک وبسایت را طراحی کنید و محصولاتتان را در آن قرار دهید. به این صورت افراد میتوانند از هر کجای ایران، به کسب و کار شما و محصولاتتان دسترسی داشته باشند.
جمعبندی
در این مقاله، به بررسی کامل کسب و کار چرم دوزی پرداختیم و دریافتیم که شما جهت انجام اینکار، باید در ابتدا دانش و تخصص لازم را کسب کنید. سپس، باید سرمایه اولیهای را در دست داشته باشید تا به کمک آن، تجهیزات، ابزارها و وسایل را تهیه کنید. در آخر، برای اینکه کسب و کار شما رونق بگیرد باید به انجام بازاریابی بپردازید! بازاریابی نیز میتواند به صورت حضوری و سنتی، دیجیتالی یا از طریق شبکههای اجتماعی انجام شود.