تاکنون فکر کردهاید که اگر سرمایه کافی داشتید، چه کسب و کاری را برای خود راهاندازی میکردید؟ پاسخ این سوال مشخص است! اگر فردی که قصد راهاندازی یک کسب و کار تازه برای خود دارد، از سرمایه کافی برخوردار باشد، به قطع یقین چالش بسیار کمتری بر سر راه او خواهد بود! مشکل اصلی زمانی است که افراد هیچ دارایی و سرمایه اولیهای ندارند یا نمیخواهند هزینه زیادی را برای شروع کسب و کار خود صرف کنند. به طور معمول، این پیشفرض در ذهن همه وجود دارد که برای راهاندازی یک کسب و کار باید سرمایه لازم را برای شروع داشته باشند؛ اما آیا تاکنون به روشهای راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه فکر کردهاید؟ چطور میتوان از صفر شروع کرد و در نهایت، به بیشترین درآمد ممکن رسید؟ راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه چه راههایی دارد؟ چگونه به بهترین شکل به راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه بپردازیم؟
چگونه به راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه بپردازیم؟
افرادی که قصد دارند تا در مسیر راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه موفق شوند، باید مهارتها و تواناییهای خود را بشناسند و از برخی علوم بازاریابی نیز اطلاعاتی داشته باشند. به صورت کلی، کسب و کارها در دو فضای اینترنتی و واقعی قابل اجرا خواهند بود. در هر دو دسته، لزومی ندارد تا از سرمایه بسیار بالایی برخوردار باشید؛ بلکه تنها لازم است تا خلاقیت خود را وارد کسب و کار کنید و ایدهای را خلق نمائید که تا قبل از آن هیچ کسب و کار دیگری، به آن فکر نکرده است.
یکی از تفکرات اشتباهی که افراد در راستای راهاندازی یک تجارت تازه دارند، بالا بودن هزینههای آن است؛ اما شما میتوانید به راحتی و تنها با شناخت ویژگیهای مخاطب هدفتان، فعالیت خود را به نتیجه مناسبی برسانید. نکتهای که باید با دقت بالا به آن توجه داشته باشید، این است که مدلهای مختلف کسب و کار طی سالهای اخیر دچار تحولات بسیاری شدهاند. در نتیجه این تغییرات، کسب و کارهای سنتی جای خود را به کسب و کارهای اینترنتی دادهاند.
نهایتا، شما نیازی ندارید تا حتما یک فضای فیزیکی را برای شروع کسب و کار خود فراهم آورید یا به سراغ مشاغل حضوری و کارمندی بروید؛ بلکه میتوانید به راحتی در منزل خود بنشینید و درآمدهای میلیونی ماهیانهای را تجربه کنید که حتی از عموم مشاغل با حقوق ثابت نیز برای شما درآمد بالاتری را ایجاد کنند.
در ابتدای کار، تفکرات منفی را از ذهن خود خارج کنید؛ زیرا تا زمانی که به نداشتن سرمایه بیاندیشید، انگیزه کافی برای شروع کار خود را نخواهید داشت. در بخش زیر، به معرفی چندین روش راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه پرداختهایم. با مطالعه آنها، بهترین راهها را برای خود برگزینید.
راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه فریلنسینگ
آیا تاکنون چیزی درباره مشاغل فریلنسری به گوشتان خورده است؟ مشاغل آزاد و فریلنسری چه ویژگیهایی دارند و چرا امروزه نزد افراد انقدر پرطرفدار تلقی میشوند؟ فریلنسرها، افرادی هستند که از لحاظ شغلی و کاری به هیچ فرد و ارگانی وابستگی ندارند و میتوانند به صورت مستقل و آزاد برای خود درآمدزایی داشته باشند.
مشاغل فریلنسری، میتوانند به صورت پاره وقت یا تمام وقت انجام شوند و همچنین مزیتی که دارند، بدون محدودیت بودن آنها است! به این معنا که شما میتوانید به راحتی در منزل خود بنشینید و کسب درآمد داشته باشید. همچنین، نیازی ندارید تا از کسی مرخصی بگیرید تا به سفر بروید، بلکه تنها کافی است تا لپتاپ یا گوشی تلفن هوشمند خود را همراه داشته باشید و حتی در زمان سفر نیز، درآمدزایی کنید!
شرایطی که مشاغل فریلنسری در اختیار مردم قرار میدهند، شرایطی بسیار مطلوب و رویایی است. در گذشته چنین وضعیتی جهت کار کردن عملا برای مردم آرزو بود؛ اما امروزه، بینهایت راه و روش برای کار کردن به صورت فریلنسری وجود دارد که شما را به درآمدزاییهای مناسبی میرساند. البته، نکتهای که در این میان حائز اهمیت است، متخصص بودن و ماهر بودن شما در یک زمینه به خصوص میباشد.
به صورت معمول، مشاغلی میتوانند از طریق فریلنسری کسب درآمد داشته باشند که به حوزه اینترنت و تکنولوژی مرتبط هستند از جمله؛ طراحی وبسایت، طراحی گرافیک و هویت بصری برند، تایپ و ترجمه، ادیت و ویرایش ویدیو، عکاسی، نویسندگی و تولید محتوا که امکان انجام به صورت دورکاری را دارند. یکی از وبسایتهای ایرانی معروف برای انجام این نوع کسب درآمد “پونیشا” میباشد. همچنین، یکی از وبسایتهای خارجی محبوب نیز Fiverr است.
بررسی مزایای کسب درآمد فریلنسری
در بخش زیر، 5 مورد از مزایای قابل توجه کار کردن به صورت فریلنسری را برای شما مورد بررسی قرار دادهایم تا با شرایط و سبک این نوع کارآفرینی، بیشتر آشنا شوید:
- شما رئیس و مدیر کار خودتان خواهید بود! بنابراین اخراج شدن و از دست دادن فرصت کاریتان هیچ نگرانی برای شما ایجاد نخواهد کرد.
- تایم و زمان کاری شما بسیار انعطافپذیر خواهد بود. بنابراین میتوانید در هر زمان مثلا اول صبح یا آخر شب که بیشتر تمایل دارید، به انجام فعالیتهایتان مشغول شوید. در نتیجه، آزاد خواهید بود تا به دیگر فعالیتهای متفرقهتان نیز برسید.
- پروژهای را برای انجام و درآمدزایی انتخاب خواهید کرد که بیشتر به آن تمایل دارید. در نتیجه، دیگر مجبور نیستید کارهایی را انجام دهید که برای شما خستهکننده یا کسالتآور هستند.
- هیچ فرد بالاسری در حوزه کاریتان وجود ندارد که به شما دستور بدهد یا بخواهد از حقوقتان بکاهد!
- درآمدی بی حد و مرز را تجربه خواهید کرد. به هر میزان که پروژههای بیشتری بگیرید، میتوانید درآمد بالاتری را کسب کنید. همچنین، قادر خواهید بود تا تمام هزینه پروژه را برای خود حفظ کنید و هیچکس نیست تا مجبور باشید حقوقتان را با او نصف کنید. همچنین، در قید و بند حقوق ثابت نخواهید بود.
راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه در خانه
اگر فکر میکنید که به راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه حوزه اینترنت علاقهای ندارید، میتوانید در منزل خود یک کسب و کار خرد و کوچک را راهاندازی کنید و به مرور زمان، آن را توسعه دهید. همچنین، میتوانید مشاغلی را انجام دهید که سازمانی یا شرکتی نیستند و بیشتر در زمینههای شخصی صورت میگیرند. برای مثال؛ شما میتوانید یک تولیدی یا کارگاه کوچک خانگی را در منزلتان راهاندازی کنید و به مرور زمان که درآمدزایی بیشتری از آن حاصل کردید، نیروهای دیگری را نیز استخدام کنید.
در نهایت، با افزایش درآمد میتوانید خارج از منزل، یک دفتر کاری یا کارگاه را اجاره کنید و به راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه خود بپردازید. مشاغلی که به صورت خانگی برای شما امکان درآمدزایی را ایجاد میکنند، ممکن است به دلیل سوددهی کمی که در ابتدا دارند موجب دلسردی شما بشوند؛ اما در نهایت، با تلاش و تقویت انگیزه، میتوانید تجارت تازهتان را به مرحلهای برسانید که به یک منبع پردرآمد تبدیل شود.
راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه شمعسازی
یکی از روشهای خلاقانه راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه که میتوانید آن را با سرمایهای اندک آغاز کنید، حرفه شمعسازی است. بسیاری گمان میکنند از این بابت که مدلهای مختلفی از نورپردازی در دنیای مدرن امروزی ایجاد شده است، دیگر کسی از شمع استفاده نمیکند؛ اما شمعهایی که سبکی خلاقانه و زیبا داشته باشند میتوانند به عنوان تزئینات منزل یا هدیه، به کار برده شوند. برای اینکه بتوانید شمعهای خاص و زیبایی بسازید، باید کمی از خلاقیت خود استفاده کنید و ساخت شمعهای تکراری را نیز فراموش کنید. همچنین، باید در برخی از دورههای آموزشی شرکت کنید تا ترفندهای مختلف ساخت شمع را بیاموزید.
برخی منابع معتبر و مناسب در وب وجود دارند که شما میتوانید با مراجعه به آنها و بدون پرداخت هیچگونه هزینهای، شمعسازی را بیاموزید. این حرفه برای خانمها و آقایان مناسب است و میتواند به مرور زمان به کسب و کاری پردرآمد تبدیل شود. تنها کافی است تا کمی صبور باشید، تخصص لازم را کسب کنید و در نهایت، خلاقیت لازم را چاشنی کارتان کنید! درست است که این حرفه به فضای خاصی نیاز ندارد؛ اما بهتر است تا آن را به دور از فضای داخلی منزل و برای مثال در زیرزمین انجام دهید. همچنین، شما میتوانید یکی از اتاقهای منزل را به انجام اینکار اختصاص دهید.
یکی از مزایای مهمی که این کسب و کار دارد، این است که به مجوز خاصی احتیاج نخواهد داشت! در واقع، شما میتوانید بدون احتیاج به مجوز و طی کردن مراحل دریافت آن، کارگاه شمعسازی خانگی خود را راهاندازی نمائید. شایان ذکر است که این دسته از مشاغل، که به صورت خوداشتغالی انجام میشوند، نیازمند اخذ مجوز از بخش صنایع کوچک وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند؛ اما با توجه به اینکه صنف و نهادی برای فروش شمعهای خانگی در نظر گرفته نشده، الزامی ندارد تا مجوز اینکار را دریافت کنید. در آخر، با توجه به میزان فروش محصولات شما و روش بازاریابیتان، میتوانید ماهیانه از 2 تا 4 میلیون یا حتی بیشتر، درآمد داشته باشید!
کسب درآمد از آشپزی
راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه پخت و پز در منزل، فعالیتی است که بسیاری از افراد در آن ماهر هستند. اگر شما نیز جزو این دسته هستید، تهیه غذاهای خانگی و فروش آن به مشتریان، میتواند یکی از بهترین شیوههای کسب درآمد برای شما باشد! تهیه غذا و کسب درآمد از این روش، مشابه با روال کار رستورانهایی است که فقط و فقط به صورت بیرونبر فعالیت دارند؛ منتهی با این تفاوت که بیرونبر شما به صورت خانگی خواهد بود و به سرمایهای بسیار مقرون به صرفهتر احتیاج خواهد داشت. ممکن است با خود بگوئید که با وجود این همه رستورانهای مختلف و متنوع، چرا کسی باید به خرید غذاهای خانگی تمایل داشته باشد؟ در بخش زیر، برخی از مزایای غذاهای بیرونبر خانگی را ذکر کردهایم:
- مواد اولیه به کار رفته دارای کیفیت بالا و مناسبی هستند.
- طعم لذیذ خانگی بودن این غذاها، کاملا احساس میشود.
- به این دلیل که پخت روزانه در حجم پایینی انجام میشود، غذاهای پخت شده توسط افراد خانهدار، از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
- قیمت کم و مناسب غذاهای خانگی نسبت به رستورانهای بیرونبر
از طرف دیگر، میتوانید با راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه “کیترینگ خانگی”، درآمدزایی بیشتری را برای خود ایجاد نمائید؛ اما تفاوت بیرونبر خانگی با کیترینگ چیست؟ بسیاری از افراد به اشتباه این دو کسب و کار را یکسان در نظر میگیرند. به صورت کلی، کیترینگ و تهیه غذای بیرونبر در خانه، از جهاتی به یکدیگر شباهت دارند و آن هم لزوم تهیه غذا و خوراکهای مختلف در منزل است؛ اما این دو روش کسب درآمد بدون سرمایه، تفاوتهای کلیدی با یکدیگر نیز دارند.
به صورت معمول، کیترینگ به معنای تهیه غذا در حجم بالا برای میهمانیها، عروسیها و مراسمهای مختلف سازمانی است. اگر قصد شما این است تا یک کیترینگ خانگی را راهاندازی کنید، باید برخی موارد را در نظر داشته باشید. با توجه به بیشتر بودن حجم تهیه غذا در حوزه کیترینگ، شما به یک تیم با چندین آشپز و همچنین مجوزها و لایسنسهای سازمان بهداشت احتیاج خواهید داشت. از طرف دیگر، تهیه غذا در منزل به چنین امکاناتی نیاز ندارد و صرفا به یک آشپز با سلیقه و خوش ذوق احتیاج دارد که در منزل خود غذاهای مختلف را در حجم کم تولید کند و سپس آنها را به فروش برساند.
کسب درآمد از کیترینگ چگونه است؟
اگر علاقه دارید با توجه به تمام چالشها و ریسکهایی که شغل کیترینگ در خانه به همراه دارد، از طریق آن درآمدزایی کنید، توصیه ما به شما این است که 7 مرحله زیر را به دقت انجام دهید. راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه کیترینگ در منزل، میتواند راهی عالی برای کسب درآمد اضافه یا راهاندازی یک کسب و کار باشد.
انتخاب منو
تصمیم بگیرید که قرار است در حوزه تهیه چه نوع مواد غذایی و خوراکی فعالیت داشته باشید. آیا به غذاهای مجلسی یا دریایی علاقه دارید؟ دوست دارید تا در تهیه فینگرفود برای میهمانیها سهم داشته باشید؟ در نهایت، منویی را ایجاد کنید که نقاط قوت و جذابیتهای کسب و کار شما را برای مخاطبین بازار هدف به نمایش بگذارد.
کسب مجوز و بیمه کاری
معمولا، کسب و کارهای خانگی به ویژه آن دسته که در زمینه تهیه غذا و خوراک فعالیت دارند، به کسب برخی مجوزهای بهداشتی احتیاج خواهند داشت. بنابراین، به شما توصیه میکنیم تا با بخش بهداشت محلی خود تماس بگیرید و از راه، روش و مجوزهای یک تجارت مواد غذایی، آگاهی لازم را پیدا کنید. همچنین، توجه کنید که باید به فکر دریافت بیمه کاری برای تجارت تازه خود نیز باشید.
آمادهسازی آشپزخانه
آنچه اهمیت دارد، این است که از آماده بودن آشپزخانه خود برای رسیدگی به حجمهای غذایی بالا، اطمینان حاصل کنید. همچنین، باید توجه داشته باشید که آشپزخانه شما تمام الزامات بهداشتی و ایمنی را رعایت میکند.
بازاریابی برای کیترینگ
انجام بازاریابی کسب و کار تازه شما، از ملزومات و واجبات است! بهتر است یک وبسایت، حساب رسانههای اجتماعی و شبکهای جهت انتشار آگهیهای تبلیغاتی کسب و کار خود ایجاد کنید تا بتوانید مشتریان جدیدی را به تجارتتان جذب نمائید.
تهیه و سرو غذا
زمانی که مشتریان برای ثبت سفارش به شما مراجعه میکنند، توجه داشته باشید که حتما غذا را به موقع آماده کنید، برای آن بستهبندی درست و موقری را فراهم نمائید و در نهایت با دمایی مناسب، آن را برای مشتریان سرو کنید.
ارزیابی و ثبت سوابق کاری
به عنوان یک کسب و کار رسمی و خانگی، لازم است تا سوابق دقیق میزان درآمدهای خود را برای اهداف مالیاتی ثبت کنید و از تمام مقررات بهداشتی و قوانین وضع شده در راستای راهاندازی یک کیترینگ در منزل، پیروی کنید.
بهبود مستمر کسب و کار
یکی از روشهایی که موجب پیشرفت و توسعه و راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه تازه شما میشود، این است که به صورت مداوم با مشتریان در تعامل باشید و از آنها بازخورد دریافت کنید. در نهایت، میتوانید خدمات خود را بر اساس خواستههای آنان، بهبود بخشید.
جمعبندی
راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه، امری غیرممکن نیست؛ اما نیازمند تلاش و پشتکار زیاد، عزم راسخ و خلاقیت شما خواهد بود. همچنین، مهم است که کسب و کار خود را با یک بیزینس پلن مطلوب آغاز کنید، اهداف کوتاه مدت و بلند مدتتان را مشخص نمائید، مخاطب و بازار هدف را تعیین کنید و استراتژیهای لازم برای توسعه کسب و کار را، با توجه به بودجه و سرمایه قابل دسترستان، ایجاد کنید. طراحی یک بیزینس پلن برای راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه، به شما کمک میکند تا بر ارزشهای کاری خود متمرکز بمانید و از مسیر پیشرفت خارج نشوید. همچنین، شما میتوانید پس از راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه، برای آینده تجارتتان به فکر سرمایهگذارانی باشید که به توسعه منابع شما کمک کنند.