مراحل راه اندازی کسب و کار
نوشته شده توسط : پول یابی

مراحل راه اندازی کسب و کار

این روزها، با توجه به بالا رفتن هزینه‌ها و افزایش قیمت کالاها، بسیاری از افراد به فکر راه‌اندازی یک کسب و کار جدید افتاده‌اند؛ اما نمی‌دانند چطور باید یک تجارت موفق را آغاز کنند. در مقاله راه اندازی کسب و کار، تمامی مراحل از صفر تا صد راه‌اندازی کسب و کار مورد نظر شما را بررسی خواهیم کرد. بنابراین، اگر می‌خواهید بدانید که چطور به راه اندازی کسب و کار بپردازید، ایده مناسب خود را چگونه بیابید و چطور بیزینس پلن مناسب را بنویسید، با ما همراه شوید! راه اندازی کسب و کار، اگر از مسیری اصولی و صحیح انجام شود، می‌تواند به موفقیت‌های بزرگی برای شما منجر گردد.

چگونه به راه اندازی کسب و کار بپردازیم؟

هر کسب و کار موفق، باید یک هویت و شخصیت داشته باشد. برای مثال؛ نام و لوگوی کسب و کار شما، تاثیر به سزایی بر ذهن و قلب مخاطب می‌گذارد. از این رو به شما پیشنهاد می‌کنیم که به هویت برند و کسب و کار خود دقیق بیاندیشید تا انتخابی نامناسب را در نهایت برنگزینید. البته، این موارد تنها عوامل موثر بر موفقیت کسب و کار شما نیستند که باید به آن‌ها بپردازید، بنابراین چطور است در رابطه با قدم‌های مهم دیگر نیز صحبت نکنیم؟!

به شما توصیه می‌کنیم که پیش از جلو بردن تجارت خود، به ساختار کلی و استراتژی‌های قابل اجرا در آن نیز فکر کنید. مدل کسب و کار شما باید از ابتدا مشخص شود و در یک چارچوب قرار گیرد. زمانی که شما مدل و نوع کسب و کار خود را تعریف می‌کنید، می‌توانید هرکجا با چالش یا مشکلی رو به رو شدید، آن را با توجه به مدل کسب و کاریتان، برطرف کنید؛ اما اگر مسیر شما مشخص نباشد، زمان بروز مشکل، احساس می‌کنید که در یک جاده تاریک هستید و جلوی خودتان را نمی‌بینید. بیزینس پلن و ساختار کسب و کار، در این بخش به کمک شما می‌آیند و همانند یک فانوس راهتان را روشن می‌کنند. در نتیجه، قبل از اینکه حجم کاریتان بر روی هم انباشته شود، به این موضوعات ابتدایی بیاندیشید و آن‌ها را پیاده‌سازی کنید. همچنین، شما می‌توانید در مسیر راه اندازی کسب و کار خود، از راهنمایی‌های یک مشاور کسب و کار نیز بهره‌گیری نمائید.

مراحل راه اندازی کسب و کار چه هستند؟

به صورت کلی، مراحل و قدم‌های راه اندازی کسب و کار، 10 مورد هستند که در بخش زیر آن‌ها را معرفی کرده‌ایم. همچنین، قرار است تا در ادامه مقاله، به بررسی و توضیح کامل این موارد بپردازیم. اگر به دنبال راه اندازی کسب و کار پولساز و موفق خود هستید، 10 مرحله زیر را مطالعه نمائید و طبق آن‌ها پیش بروید:

  1. تعریف و اصلاح ایده
  2. تنظیم یک بیزینس پلن
  3. ارزیابی وضعیت مالی
  4. تعیین کردن ساختار کسب و کار قانونی
  5. دریافت مجوزهای لازم جهت راه اندازی کسب و کار
  6. تهیه و تنظیم بیمه‌نامه کاری
  7. تشکیل‌دهی تیم کاری
  8. انتخاب فروشندگان
  9. برندسازی و تبلیغ
  10. کسب و کار خود را توسعه دهید.

با ما همراه شوید تا به جزئیات، این مراحل از راه اندازی کسب و کار را برای شما توضیح دهیم.

تعریف و اصلاح ایده(Refining Idea)

اگر تصمیم خود را گرفته‌اید که به راه اندازی کسب و کاری تازه بپردازید، به احتمال زیاد در ذهن دارید که می‌خواهید در چه زمینه‌ای فعالیت داشته باشید یا چه نوع محصولاتی را به فروش برسانید. پیشنهاد ما به شما این است که یک جستجوی خلاصه و مختصر در زمینه کمپانی‌ها و شرکت‌هایی که در صنعت انتخابی شما فعالیت دارند، انجام دهید. با اینکار، شما متوجه خواهید شد که صاحبان برندها و کسب و کارهای موفق، در این صنعت چه فعالیت‌هایی را انجام می‌دهند. در نهایت، شما باید بهتر از آن‌ها این فعالیت‌ها را پیاده‌سازی کنید.

پس از انجام تحقیقات در این باره، به نتیجه برسید که چطور می‌توانید این بهبود را در کسب و کار خود اجرا کنید. آیا می‌توانید ارزش افزوده‌ای را به مشتریان خود ارائه دهید که دیگر کمپانی‌ها قابلیت آن را ندارند؟ یا شاید می‌توانید محصولات و خدمات مشابه آن‌ها را با قیمت مناسب‌تر ارائه دهید و سریع‌تر به دست مشتریان برسانید؟ در بهترین حالت، شما ایده راه اندازی کسب و کاری را دارید که دیگران نتوانسته‌اند به آن فکر کنند. اگر می‌خواهید ایده راه اندازی کسب و کار خود را بهتر بیابید، موارد زیر نکاتی هستند که می‌توانند به شما کمک کنند:

  • از خود بپرسید که، “چرا” می‌خواهید این کسب و کار را راه‌اندازی کنید؟
  • حق امتیاز استفاده از برند دیگران را در نظر داشته باشید.
  • نام کسب و کار جدیدتان را، از طریق استراتژی “طوفان فکری” انتخاب کنید.
  • مشتریان و مخاطبین هدف خود را مشخص کنید.

تنظیم بیزینس پلن(Business Plan)

پس از اینکه ایده کسب و کار خود را انتخاب کردید، لازم است تا برخی سوالات را از خود بپرسید:

  • هدف کسب و کار شما چیست؟
  • قرار است خدمات و محصولاتتان را به چه کسانی بفروشید؟
  • اهداف بلند مدت و چشم‌اندازهای شما چه هستند؟
  • چطور قرار است هزینه استارت‌آپ خود را تامین کنید؟

پاسخ تمامی این سوالات، به یک بیزینس پلن بسیار مطلوب برای شما تبدیل خواهد شد. افرادی که بدون در نظر گرفتن این دسته از اطلاعات و نکات، با عجله کسب و کار خود را راه‌اندازی می‌کنند و انتظار موفقیت دارند، با شکست سنگینی رو به رو خواهند شد! بنابراین، توصیه ما به شما این است که تمامی وجهات و زوایای کسب و کار خود را بررسی کنید و سپس آن را کلید بزنید.

مهم است که شما مشتریان هدف خود را پیدا کنید، بشناسید و بدانید که چه کسانی قرار است تا محصولات شما را خریداری کنند یا از خدماتتان بهره‌مند شوند. تحقیق در رابطه با بازاری که قرار است در آن فعالیت داشته باشید و همچنین در نظرگیری یک استراتژی به عنوان خروج اضطراری، می‌تواند به شما در مسیر موفقیت کمک فراوانی کند.

ارزیابی وضعیت مالی(Finances)

استارت و آغاز یک بیزینس، به هزینه و سرمایه‌ای نیاز دارد. بنابراین، بهتر است از خود بپرسید که چگونه قرار است این هزینه‌ها را پوشش دهید. آیا قصد دارید تا تمام هزینه‌ها را خودتان بپردازید یا می‌خواهید از کسی این پول را قرض کنید؟ اگر به فکر ترک شغل فعلی خود هستید و قصد دارید تا یک کسب و کار جدید را راه‌اندازی کنید، آیا سرمایه و دارایی از پیش ذخیره شده‌ای دارید که بتوانید با آن هزینه‌ها را بپردازید؟ بهتر است توجه کنید که مدت زمانی طول می‌کشد تا شما بتوانید از این شغل جدید، سودی کسب کنید. البته، در ابتدا بهتر است هزینه‌های لازم برای راه‌اندازی استارت‌آپ خود را، برآورد کنید.

یکی از مشکلاتی که بسیاری از استارت‌آپ‌ها و کسب و کارها پس از رو به رو شدن با آن، از هستی ساقط می‌شوند و کاملا شکست می‌خورند، اتمام بودجه آن‌ها است پیش از آنکه بتوانند راه سوددهی را برای خود باز کنند. اجازه دهید یک نکته طلایی را در راه اندازی کسب و کارهای موفق به شما گوشزد کنیم؛ بهتر است مقدار هزینه‌ای که برای شروع بیزینس خود در نظر می‌گیرید را بیشتر از هزینه برآورد شده و ارزیابی شده در نظر بگیرید. این موضوع باعث می‌شود تا اگر در مسیر خود با هزینه‌های پیش‌بینی نشده‌ای رو به رو شدید، بتوانید از پس آن بر بیایید و شما را شگفت زده و ناراحت نکند.

تعیین کردن ساختار کسب و کار (Business Structure)

پیش از اینکه کسب و کار خود را راه‌اندازی و آغاز کنید، پیشنهاد ما به شما این است که نوع کسب و کارتان و مدل آن را مشخص کنید. تعیین مدل و ساختار کسب و کار از این جهت حائز اهمیت می‌باشد که؛ تمامی زوایا از نحوه پرداخت مالیات تا مدیریت شما به عنوان صاحب کسب و کار در زمان‌های چالش برانگیز را، تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. در بخش زیر، 4 نوع از ساختارهای متنوع کسب و کار را بررسی کرده‌ایم.

مالکیت یگانه

اگر قصد دارید تا مسئولیت صفر تا صد و تمام و کمال کسب و کار خود را بپذیرید، نوع کسب و کار شما “مالکیت یگانه” خواهد بود. توجه داشته باشید که این نوع از کسب و کار، می‌تواند به صورت مستقیم اعتبار شخصی و کاری شما را تحت تاثیر خود قرار دهد.

شراکت و همکاری

در نوع شراکتی از کسب و کارها، معمولا 2 نفر یا بیشتر به عنوان صاحبین آن استارت‌آپ دارای مسئولیت خواهند بود. اگر فردی را یافتید که می‌تواند تکمیل کننده مهارت‌ها و توانایی‌های شما به عنوان یک مدیر کل و صاحب کسب و کار باشد، دیگر لزومی ندارد تا به تنهایی تمام مسئولیت‌ها را بر عهده خود داشته باشید. به صورت معمول، ایده افزودن فرد دیگری به عنوان شریک که بتواند در شکوفایی کسب و کار شما یاریتان کند، ایده‌ای مناسب خواهد بود.

سازمانی

اگر تمایل دارید تا مسئولیتتان را از باقی بخش‌های مدیریت کسب و کار خود جدا نمائید، می‌توانید ساختار شرکت خود را به شکلی سازمانی ایجاد نمائید. برای مثال؛ دپارتمان‌های A، و B و C که در سازمان شما فعالیت دارند، دارای مسئولیت‌ها و بخش‌های جداگانه‌ای خواهد بود.

در نهایت، دپارتمان B اگر با مشکلی رو به رو شود، دپارتمان C هیچگونه مسئولیتی در قبال آن نخواهد داشت. به صورت خلاصه، هر دپارتمان تابع دستورالعمل‌های متفاوتی است. مواردی که در هر دپارتمان از کسب و کار شما به صورت متفاوتی وجود خواهند داشت، شامل؛ دارایی، مسئولیت، پرداخت مالیات، انعقاد قرارداد و شکایات آن خواهند بود.

شرکت با مسئولیت محدود

یکی از رایج‌ترین و مرسوم‌ترین ساختارهای راه اندازی کسب و کار، شرکت با مسئولیت محدود است. این ساختار ترکیبی، از حمایت‌های قانونی یک شرکت برخوردار بوده و در عین حال، مزایای پرداخت مالیات را نیز در نظر می‌گیرد.

دریافت مجوزهای لازم(Registration)

شما پیش از اینکه بتوانید کسب و کار خود را به صورت رسمی آغاز کنید و فعالیت‌هایتان را از سر بگیرید، موظف هستید تا برخی لایسنس‌ها و مجوزها را دریافت نمائید. برای مثال؛ کسب و کار شما باید در ابتدا توسط دولت تایید شود و در نهایت به شما بگویند که اجازه دارید تا چنین فعالیت‌هایی را در چارچوب‌های مشخص شده انجام دهید.

تهیه و تنظیم بیمه‌نامه کاری(Insurance Policy)

ممکن است دیدگاه شما در رابطه با اخذ بیمه‌نامه، به این صورت باشد که در نهایت و در یکی از مراحل راه اندازی کسب و کار خود آن را اخذ می‌کنید و امری نیست که از اهمیت بالایی برخوردار باشد؛ اما ما به شما توصیه جدی می‌کنیم که قبل از شروع فعالیت‌هایتان، حتما به فکر اخذ بیمه‌نامه برای استارت‌آپ باشید. سر و کله زدن با برخی امور از جمله؛ خسارات داخلی، دزدی و شکایات مشتریان، برای کسب و کار نوپای شما هزینه‌بر خواهد بود. بیمه کسب و کار انواع مختلفی دارد؛ اما پایه‌ترین نوع آن که بسیار هم ضروری است، اخذ بیمه برای کارکنان و کارمندان شما است.

تشکیل‌دهی تیم کاری(Team)

اگر قصد دارید تا کسب و کار خود را به تنهایی انجام دهید و مدیریت کنید، این مورد شامل شما نمی‌شود؛ اما در غیر این صورت موظف خواهید بود تا تیم خود را تشکیل دهید و از نیروهای متخصص بخواهید تا برای شکوفا شدن کسب و کارتان، با شما همکاری داشته باشند.

انتخاب همکاران(Vendors)

مدیریت و گردش یک کسب و کار، گاها تبدیل به امری طاقت‌فرسا خواهد شد. بنابراین، نتیجه می‌گیریم که شما و کارمندان‌تان به تنهایی ممکن است از پس برخی مسئولیت‌ها بر نیایید. در چنین شرایطی است که فروشندگان به عنوان یک پایه سوم به کسب و کارتان وارد می‌شوند. همکاری‌های متفاوتی که در کسب و کار شما صورت می‌گیرند از بخش منابع انسانی تا مدیریت امور تلفنی، وجود دارند، تا از طریق همکاری به شما کمک کنند کسب و کارتان را به بهترین نحو رشد دهید.

برندسازی و تبلیغ(Brand & Advertise)

پیش از اینکه فروش یا ارائه خدمات خود را آغاز کنید، بهتر است کسب و کار یا استارت‌آپتان را به یک برند واقعی با شخصیتی تعیین شده تبدیل کنید تا زمانی که استارت کار را زدید، مشتریان بالقوه‌ای از قبل داشته باشید که آماده خرید از شما باشند. برخی از راه‌هایی که می‌توانید از طریق آن‌ها، به یک برند قوی تبدیل شوید، شامل موارد زیر هستند:

  • وبسایت اختصاصی شرکت
  • شبکه‌های اجتماعی
  • لوگو و هویت بصری
  • CRM

کسب و کار خود را توسعه دهید(Growing Business)

کلید خوردن کار شما و فروش‌های اولیه‌تان، تنها شروع و قدم‌های اول کسب و کار شما به عنوان یک استارت‌آپ خواهند بود. برای اینکه سوددهی از کسب و کارتان را افزایش دهید و در جریان مثبتی از پیشرفت قرار بگیرید، موظف هستید تا به صورت مداوم برای کسب و کارتان تلاش کنید و آن را توسعه دهید. درست است که کمی زمان و زحمت احتیاج دارد؛ اما شما در نهایت هر آنچه بکارید را از کسب و کار خود، برداشت خواهید کرد.

خلاصه راه اندازی کسب و کار

ایجاد یک استارت‌آپ، کارآفرینی و به صورت کلی، راه اندازی کسب و کار همیشه ایده‌ای جوابگو برای افزایش درآمد بوده است. ممکن است شما تا به حال هیچگونه تجربه‌ای در زمینه بازار کار نداشته باشید یا بخواهید از شغل فعلی خود بیرون بیایید تا یک کسب و کار پر سود را راه اندازی کنید. توصیه ما به شما این است که تمامی مراحل ذکر شده در بالا را رعایت نمائید و سعی کنید تا حد ممکن، ریسک را در کار خود وارد نکنید. البته، در مواردی که موجب پیشرفت شما شود می‌توانید ریسک کارتان را بپذیرید؛ اما اگر این مسئله موجب اتمام بودجه و منابع شما شد، امکان دارد کسب و کارتان آینده خوبی را نداشته باشد.



آموزش کامل گنج یابی در ایران (پکیچ دفینه و زیرخاکی مشک آبادی)

آموزش کامل گنج یابی در ایران (پکیچ دفینه و زیرخاکی مشک آبادی)

تمام اطلاعات و منابع مهم گنج یابی و دفینه یابی به زبان فارسی در این مجموعه موجود است. دانلود بزرگترین مجموعه آموزش کامل گنج یابی و نشانه های دفینه (پکیج دفینه و زیرخاکی مشک آبادی) مجموعه بزرگ و کم نظیر آموزش کامل گنج یابی در ایران، اولین کامل ترین پکیچ گنج یابی و نشانه های ...

دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها(شناخت گنج یابی)

دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها، کتاب گنج یابی و آشنایی با دفینه ها +تصویری کاسه ها و جوغن ها شناخت جوغن ها در گنج یابی بسیار مهم است چون: يکي از بيشترين علايمي که در ايران عزيز وجود داره سنگ کاسه و جوغنها هستند کاسه ها به طور معمول نشانه قبر هستند اما بعضي مواقع تفسير ديگري نيز ...

دانلود کتاب گنج باستان (آموزش دفینه یابی)

دانلود کتاب گنج باستان ، شناخت شیوه های گنج یابی و دفینه با تصاویر کتاب گنج باستان مطلب و تصاویر مستدل و جمع آوری شده در مورد دفینه و اماکن باستانی و شیوه های شناخت گنج و دفینه یابی می باشد. این اطلاعات با ارزش و کمیاب، مجموعه مطالعات تجربی و نیز استخراج از کتابهای نایاب و ...

دانلود کتاب دویست نشانه دفینه و گنج

کتاب 200 نشانه دفینه ،منبعی ارزشمند برای شناسایی و آگاهی از دویست علامت، سمبل و نشانه در گنج یابی و بهترین راهنما برای درک مفاهیم گنج نامه ها و نسخه های دفینه می باشد. در کتاب دویست نشانه دفینه و گنج ، علائم و دفینه ها با تصویر واضح طراحی شده و طی جدول بندی منظم و علمی معنای ...



:: بازدید از این مطلب : 74
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 آذر 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: