اصول و چگونگی مدیریت کسب و کار
مدیریت کسب و کار، فرآیند نظارت و هماهنگی فعالیتهای متنوع و وظایف یک بیزینس یا سازمان است که در نهایت منجر به دستیابی اهداف آنها میشود. وظیفه یک مدیر کسب و کار، این است که بر تمامی عملیات در حال انجام یک سازمان نظارت داشته باشد و در نهایت به کارمندان خود کمک کند تا بهترین بهرهوری را از عملکرد خود بدست آورند. هدف از مدیریت کسب و کار، هدایت افراد و نیروهای کار است به گونهای که با استفاده از منابع در دسترس، اهداف مشترک خود را تحقق بخشند. آیا میخواهید در رابطه با مدیریت کسب و کار اطلاعات بیشتری را بدست آورید؟ قصد دارید تا با مدیریت کسب و کار، اهداف خود را در حوزه کاریتان بهبود بخشید؟ چگونه میتوان با مدیریت کسب و کار به شکلی صحیح، بهترین بهرهوری را از تجارت خود داشت؟ در ادامه، به بررسی صفر تا صد مدیریت کسب و کار خواهیم پرداخت. با ما همراه شوید.
چگونه بهترین مدیریت کسب و کار را داشته باشیم؟
امروزه، با توجه به رشد تکنولوژی و پیشرفتهای شگفتانگیزی که نوآوری داشته است، کسب و کارهای زیادی در حوزههای مختلف ایجاد شدهاند. برخی از این کسب و کارها به شکل تجارتهای بزرگ و برخی دیگر، به صورت تجارتهای خرد و کوچک در حال فعالیت هستند؛ اما به صورت کلی، یکی از عناصری که در موفقیت و کسب درآمد مناسب از هر حرفه وجود دارد، این است که باید دارای مدیریتی مناسب و مطلوب باشد. در بخش زیر، برخی از عوامل موثر و مناسب را در زمینه ایجاد یک سیستم مدیریت برتر بررسی نمودهایم. شما نیز میتوانید با استفاده از این استراتژیهای کلیدی، نیازهای خود را در زمینه مهارتهای مدیریتی برطرف کنید. نوع مدیریت نیز با توجه به ایده کسب و کار پیادهسازی شده انتخاب میگردد.
اهداف خود را مشخص کنید
منظور از مشخص کردن اهداف، این است که چشماندازها و رویاهای خود را در حوزه کاریتان، بر اساس برخی ویژگیهای واضح و قابلاندازیگیری تعیین کنید. بعضی از این ویژگیها شامل؛ خاص بودن، قابل قیاس بودن، واقعگرایانه، قابل دسترسی بودن و محدود بودن به زمانی مشخص، هستند. برخورداری یک هدف از این خصوصیات سبب میشود تا نیروهای یک سازمان، تماما در راستای تحقق آن چشمانداز بکوشند.
یک برنامه استراتژی بچینید
مکملی که میتوان برای مورد بالا یعنی تحقق اهداف یک سازمان در نظر گرفت، این است که بیزینس پلن و برنامه مشخصی برای کسب و کار طراحی کنید! توسعه یک برنامه بیزینس به شما کمک میکند تا از این موضوع که تمامی جنبههای کسب و کار شما در یک تراز هستند و به خوبی همچون چرخدندههای یک دستگاه در کنار یکدیگر کار میکنند، اطمینان حاصل نمائید.
منابع را به امور موثر اختصاص دهید
یک مدیریت موفق و قدرتمند، باید بتواند منابع در دسترس سازمان را به بهترین شکل مدیریت کند؛ به گونهای که موجب شود کسب و کار مورد نظر، بازخورد موثرتری داشته باشد. برخی از منابع مورد نظر که باید توسط هر مدیر سازماندهی شوند، شامل؛ امور مالی و اقتصادی، امور شخصی کارکنان، تکنولوژی و فناوری میباشند.
یک تیم قوی ایجاد کنید
استخدام افرادی که بتوانند به بهترین شکل تواناییها و مهارتهای خود را در راستای تحقق اهداف سازمان بکار گیرند، به شما کمک میکند تا بهترین بهرهوری را از نیروها داشته باشید. همچنین، همکاری کردن با این دسته از افراد، موجب میشود تا از استعداد لازم کسب و کار خود برای رسیدن به موفقیت، اطمینان حاصل نمائید.
ارتباطات موثر داشته باشید
برقراری ارتباط موثر درون سازمانی و برون سازمانی، سبب میشود تا شما بتوانید تمامی کارکنان و نیروها را از اخبار، اتفاقات و هر آنچه که در سازمان روی میدهد، آگاه کنید. این امر باعث میشود تا همه از لحاظ آگاهی در یک سطح قرار گیرند. همچنین، زمانی که همه نیروها از اطلاعات لازم آگاهی داشته باشند، سبب میشود تا اعتماد کافی بین اعضا شکل گیرد.
عملکردها را کنترل کنید
یکی از مهمترین عوامل که بر مدیریت کسب و کار مفید افراد تاثیر دارد، شامل کنترل و مانیتورینگ دائم عملکردها است. شما به عنوان مدیر یک کسب و کار، باید بتوانید با تشخیص هر آنچه که نیاز به بهبود و پیشرفت دارد، مسیر رسیدن به اهداف سازمان را هموار نمائید. برای مثال؛ میتوانید از نیروهای کاریتان بخواهید تا از عملکرد هر روزه خود، گزارش کار کاملی را تهیه و ارائه نمایند. همچنین، میتوانید ساعت ورود و خروج افراد را تحت کنترل داشته باشید تا ببینید آیا هر کس به اندازه کافی زمان صرف امور و وظایف خود میکند یا خیر. در نهایت، اگر تداخلی بین این موارد مشاهده کردید یا مشکلی را تشخیص دادید، میتوانید در جهت رفع آن اقدام کنید. از طرف دیگر، اگر عملکرد دقیق اعضا، امور سپرده شده به آنها و تسکهای مهم را دائما چک نکنید، پس از بروز یک مشکل بزرگ قادر نخواهید بود تا ریشه آن را به درستی تشخیص دهید.
کسب و کارتان را توسعه دهید
اگر به دنبال این هستید که پیشرفت و رشد را برای تجارت، کارمندان و خودتان در کسب و کار خویش ایجاد کنید، توصیه ما به شما این است که دائما به دنبال راهها و روشهایی باشید که موجب بهتر شدن فرآیندهای کاری، عملیاتها و خدمات مشتریان میشوند. برای موفقیت در اینکار، باید از فرصتهای جدیدی که پیش رویتان ظاهر میشوند یا ایدههای تازهای که در ذهن شما جرقه میزند، استقبال کنید. همچنین، توجه داشته باشید که باید ریسکهایی را بپذیرید که محاسبه شده هستند و تا حدودی نتیجه آنها را پیشبینی کردهاید. در نهایت، قادر خواهید بود تا از رقبای خود ممتازتر جلوه کنید و در رقابتها، جلو بیوفتید.
با تغییرات سازگار شوید
همانطور که در مورد قبلی به بررسی این موضوع پرداختیم، استقبال از فرصتهای جدید موجب پیشرفت شما میشوند. همچنین، به عنوان یک مدیر کسب و کار، باید در صنعت کاری خود همیشه بروز باشید و از جدیدترین متدها، برای پیشبرد امورتان استفاده کنید. این امر نیز نیازمند مطالعه، تحقیق و تفحص بسیار است. بهتر است تا امور سازمانی و عملیاتی را به نیروها و کارمندان خود بسپرید و خودتان در نقش مدیریت کسب و کار مورد نظر، برای سازماندهی بهتر امور و بروز کردن آنها بکوشید.
لازمه اینکه بتوانید از آپدیتترین متدها و روشها در حوزه کاریتان بهرهمند شوید و به شکلی موثر آنها را بکار گیرید، این است که با تغییرات سازگاری پیدا کنید. به هر حال، هر بروزرسانی نشانه یک تغییر تازه است که شما و نیروهایتان باید به آن عادت کنید. اینکه بتوانید تغییرات را در محیط بیزینسی خود پیشبینی کنید و به آنها پاسخ دهید، موجب میشود تا از دوام و رشد کسب و کارتان اطمینان خاطر یابید.
با پیادهسازی استراتژیهای ذکر شده در بالا، یک کسب و کار میتواند به بهترین شکل از مدیریت بهرهمند شود. همچنین، در صورت پیروی از این امور، راحتتر و سریعتر میتوانید اهداف و رویاهای خود را در زمینه کاریتان تحقق بخشید!
مدیریت کسب و کار و وظایف آن
یک مدیر کسب و کار، این اختیار را در دست دارد تا در رابطه با تقریبا تمام امور یک سازمان، تصمیماتی را اتخاذ نماید. سیستمهای مدیریتی میتوانند متفاوت باشند و وظایف مدیران نیز با توجه به میزان مسئولیتی که بر گردن آنها است، ممکن است کمتر یا بیشتر شود.
به صورت معمول، در کسب و کارهای کوچکتر، یک کسب و کار تنها یک مدیر واحد دارد؛ اما در سازمانهای بزرگ و عظیم، مسیر راهبردی توسط نه فقط یک نفر، بلکه یک هیئت مدیره با چندین فرد متخصص، تعیین میشود. در نهایت، هر تصمیمی در هیئت مدیره این سازمان گرفته شود، توسط مدیر عامل یا مدیر اجرایی، پیادهسازی خواهد شد.
برخی افراد اعتقاد دارند که بهترین روش جهت ارزیابی روند رشد و پیشرفت یک سازمان، به تجربه و عملکرد مدیران آن وابسته است. هدف اصلی که هیئت مدیره و به صورت کلی، مدیران یک مجموعه دارند، دستیابی به چشماندازهای مشترک، درآمدزایی مناسب و کسب اعتبار برای کمپانی مورد نظر است. از این رو، افراد شایسته را گرد هم میآورند تا با استفاده از منابع در دسترس خود، هدف هم جهت با سیاستهای سازمان را برآورده نمایند.
اصلیترین و مهمترین وظیفهای که یک مدیر در سازمان و کسب و کار خود بر عهده دارد، این است که به بهترین شکل ممکن منابع مالی، طبیعی، انسانی و تکنولوژی را در راستای تحقق سیاستهای مفید خود بکار گیرد. برخی دیگر از وظایف مهم یک مدیریت کسب و کار، در بخش زیر آورده شدهاند:
- سازماندهی و ایجاد نظم در امور
- تصمیمگیری
- رهبری کسب و کار
- برنامهریزی و طراحی استراتژیهای مطلوب
- مدیریت کارمندان و منابع انسانی
- کنترل و مانیتورینگ سازمان
معرفی سیستم مدیریت کسب و کار
BMS یاBusiness Managemenet System ، شامل مجموعه ابزار و نرمافزارهایی است که برای اجرای عملیات، استراتژیها و بیزینس پلنهای مختلف، به کار برده میشوند. مدیریت یک کسب و کار، میتواند به راحتی با استفاده از سیستم BMS، جنبهها و زوایای مختلفی از بیزینس خود را سازماندهی نماید. با کمک BMS، افراد در نقش مدیران کسب و کار دیگر نیازی ندارند تا تمام امور کاری خود را به صورت دستی انجام دهند و وقتشان را برای این فعالیتهای تکراری اختصاص دهند، بلکه این سیستم به آنها اجازه مدیریت تسکها را به صورت خودکار میدهد.
برخی از امور که میتوان توسط این سیستم به قالب اجرا درآورد شامل؛ امور حسابداری، مدیریت موجودی، منابع انسانی و مدیریت ارتباط با مشتری هستند. در بخش زیر، برخی از انواع مختلف سیستمهای مدیریت کسب و کار را برای شما مورد بررسی قرار دادهایم:
- سیستمهای برنامهریزی منابع سازمانی (ERP): این سیستمها عملکردهای مختلف تجاری همانند امور مالی، حسابداری، تولید و منابع انسانی را به صورت یکپارچه و خودکار پیادهسازی میکنند.
- مدیریت ارتباط با مشتری (CRM): این نوع از سیستمها به کسب و کارها کمک میکنند تا تعاملات خود را با مشتریان بالقوه مدیریت نمایند. همچنین، برخی دیگر از خدماتی که توسط سیستمهای مدیریت ارتباط با مشتری ارائه میشوند شامل؛ فروش، بازاریابی و ارائه خدمات مشتریان هستند.
- سیستمهای مدیریت زنجیره تامین (SCM): سیستمهای SCM به کسب و کارها کمک میکنند تا جریان انتقال کالاها و خدمات را از تامینکنندگان به سوی مشتریان مدیریت کنند. برخی از این خدمات شامل؛ مدیریت موجودی انبار و تدارکات هستند.
- مدیریت منابع انسانی (HRMS): مسئولیت سیستم مدیریت منابع انسانی، سازماندهی اطلاعات کارکنان، مزایا، حقوق و دستمزد و رعایت قوانین سازمانی خواهد بود.
- سیستمهای مدیریت پروژه: مدیران سازمانها میتوانند با استفاده از این سیستم، پروژهها، وظایف و ددلاینهای هر پروژه را پیگیری نمایند.
چگونه مدیریت کسب و کار را بیاموزیم؟
آموزش مدیریت میتواند از چند طریق مختلف صورت گیرد. تحصیلات آکادمیک و دانش تجربی برخی از علومی هستند که به متقاضیان مدیریت کمک بسیاری میکنند. آشنایی با صفر تا صد مدیریت کسب و کار، از طریق دورههای آموزشی MBA و مقاطع تحصیلی دانشگاهی مرتبط، به مهارتآموزی شما در این زمینه منجر میشود. شما میتوانید به دنبال دریافت مدرک مدیریت کسب و کار از مراکز معتبر باشید یا میتوانید در صورت تمایل، یکی از رشتههای مرتبط همچون بازاریابی، امور مالی و کارآفرینی را دنبال کنید. این موضوع میتواند به شما کمک کند تا به تخصص مدیریت کسب و کار از پایه تسلط پیدا کنید. شما میتوانید جهت فراگیری آموزش مدیریت کسب و کار خود، پکیج کسب درآمد میلیونی تجارت آنلاین را نیز تهیه نمائید!
یکی دیگر از راههای یادگیری مدیریت کسب و کار، این است که از طریق تجربه کردن دانش لازم را بدست آورید! برای مثال؛ میتوانید در دورههای کارآموزی و برنامههای همکاری که برخی از شرکتها برگزار میکنند، حضور یابید. البته، شایان ذکر است که باید در ابتدا، این علوم را به صورت تئوری بیاموزید. در نهایت، برای یادگیری بهتر میتوانید آنچه را در کلاسهای خود آموختهاید، در دنیای واقعی بیزینس به کار بگیرید.
سومین راهی که در پیش روی شما قرار دارد، مطالعه و تحقیق است. خواندن مقالات مختلف، میتواند باعث شود که شما از ترندها و بروزترین اطلاعات برخوردار شوید. یکی از مهمترین عوامل موفقیت در مدیریت کسب و کار، کسب دانش از طریق کتابها و به صورت خودآموز است. بنابراین، توصیه ما به شما این است که در کنار کلاسهای آموزشی و دورههای کارآموزی، مطالعه مقالات و کتابها را نیز در نظر داشته باشید. علاوه بر تمام موارد ذکر شده، شما میتوانید جهت مدیریت بهتر تجارت خود از یک مشاور کسب و کار نیز کمک بگیرید! افراد متخصص در این حوزه با ارائه ایدههای مختلف، به شما کمک میکنند تا مدیریت و بازاریابی کسب و کار ایدهآلی را به عنوان نتایج زحماتتان، بدست آورید.
جمعبندی
مدیریت کسب و کار، فرآیندی است که شامل کنترل کردن و سازماندهی مجموعهای از فعالیتها، وظایف و مسئولیتها در یک سیستم شرکتی یا سازمانی میباشد. هدف از مدیریت کسب و کار، این است که تمامی نیروها، کارمندان و فعالیتها، به سمت تحقق اهداف مشترک سازمانی حرکت کنند و بین آنها ارتباطات منظمی ایجاد شود. مدیران کسب و کار موظف هستند تا تصمیمات استراتژیکی را اتخاذ کند، منابع در دسترس را به بهترین شکل استفاده کنند و هماهنگی را بین نیروهای خود بوجود آورند. یک مدیریت کسب و کار موفق و موثر، میتواند به افزایش بهرهوری و سودآوری در تجارت مورد نظر، موجب شود. از طرف دیگر، مدیریت کسب و کار دارای سیستمهای مختلف و اتوماتیکی است که شامل مجموعهای از نرمافزارها هستند و به سهولت فرآیند مدیریت شما در امور حسابداری، بودجه، منابع انسانی و ارتباط با مشتری، کمک میکنند.

تمام اطلاعات و منابع مهم گنج یابی و دفینه یابی به زبان فارسی در این مجموعه موجود است. دانلود بزرگترین مجموعه آموزش کامل گنج یابی و نشانه های دفینه (پکیج دفینه و زیرخاکی مشک آبادی) مجموعه بزرگ و کم نظیر آموزش کامل گنج یابی در ایران، اولین کامل ترین پکیچ گنج یابی و نشانه های ...
دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها، کتاب گنج یابی و آشنایی با دفینه ها +تصویری کاسه ها و جوغن ها شناخت جوغن ها در گنج یابی بسیار مهم است چون: يکي از بيشترين علايمي که در ايران عزيز وجود داره سنگ کاسه و جوغنها هستند کاسه ها به طور معمول نشانه قبر هستند اما بعضي مواقع تفسير ديگري نيز ...
دانلود کتاب گنج باستان ، شناخت شیوه های گنج یابی و دفینه با تصاویر کتاب گنج باستان مطلب و تصاویر مستدل و جمع آوری شده در مورد دفینه و اماکن باستانی و شیوه های شناخت گنج و دفینه یابی می باشد. این اطلاعات با ارزش و کمیاب، مجموعه مطالعات تجربی و نیز استخراج از کتابهای نایاب و ...
کتاب 200 نشانه دفینه ،منبعی ارزشمند برای شناسایی و آگاهی از دویست علامت، سمبل و نشانه در گنج یابی و بهترین راهنما برای درک مفاهیم گنج نامه ها و نسخه های دفینه می باشد. در کتاب دویست نشانه دفینه و گنج ، علائم و دفینه ها با تصویر واضح طراحی شده و طی جدول بندی منظم و علمی معنای ...
:: بازدید از این مطلب : 67
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0