راهنمای کامل طرح کسب و کار یا بیزینس پلن Business Plan
نوشته شده توسط : پول یابی

راهنمای کامل طرح کسب و کار یا بیزینس پلن Business Plan

یک راهنمای کاربردی برای تازه‌کاران

در این مقاله آموزشی تمام اصولی که برای نوشتن یک طرح تجاری یا طرح کسب و کار یا بیزینس پلن Business Plan که  شما به عنوان یک کارآفرین و صاحب استارت آپ لازم دارید ارائه شده است که می توانید برای افرادی که به فکر کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار کوچک هم هستند، مفید باشد. به‌احتمال‌زیاد شما هم در مورد طرح کسب و کار یا بیزینس پلن چیزهای زیادی شنیده‌اید. اما بیایید خیلی سریع بررسی کنیم که طرح کسب و کار یا بیزینس پلن چیست و  آیا واقعا برای کار ما ضروری است.

اهداف یک طرح کسب و کار یا بیزینس پلن چیست؟ آیا واقعاً لازم است که یکی از آن‌ها را برای کسب و کار کوچک خود داشته باشید؟ و چگونه می‌توان یک طرح کسب و کار کوچک ایجاد کرد که واقعاً مفید باشد؟ مقدمه و راهنمایی‌های زیر پایه‌ای جهت ایجاد یک طرح کسب و کار مؤثر برای  کسب و کار جدید شما است.

طرح کسب و کار یا بیزینس پلن

طرح کسب و کار چیست؟

در ساده‌ترین شکل، یک طرح کسب و کار یا بیزینس پلن یک سند است که اصول اولیه در مورد کسب و کار، محصولات، و خدمات شمارا مشخص می‌کند، بازاری را که هدف قرار داده‌اید، اهدافی که برای کسب و کاردارید، و چگونگی دستیابی به آن اهداف را بیان می‌کند.

بیزینس پلن یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که شما باید هنگام شروع یک کسب و کار داشته باشید، موارد دیگر یک طرح بازاریابی و یک طرح مالی است. طرح کسب و کار باید این سه طرح را کنار هم قرار دهد، ترکیب این سه طرح باهم یک سند جامع را تشکیل می‌دهد.

به طرح کسب و کار یا بیزینس پلن خود به‌عنوان یک نقشه یا برگ سبزی نگاه کنید که کسب و کار شما را از فاز استارت آپ از طریق استقرار و درنهایت رشد کسب و کار هدایت می‌کند.

 

چرا واقعاً به یک طرح کسب و کار نیاز دارید؟

به دلایل زیادی شما به یک طرح تجاری یا بیزینس پلن نیاز دارید، هرچند این دلایل با نوع کسب و کار شما شروع می‌شوند و چگونگی استفاده از طرح کسب و کار شما متفاوت است. اما موضوع مشترک برای همه کسب‌وکارها این است که یک طرح کسب و کار ضروری است. پس از همه، چگونه می‌توانید بدون هیچ طرحی که به شما کمک کند، کسب و کار خود را راه‌اندازی و رشد دهید؟ برخی از دلایلی که نیاز دارید تا طرح کسب و کار اعمال شود عبارت‌اند از:

  • یک طرح کسب و کار لازم است اگر می‌خواهید وام بانکی درخواست بدهید، کسب و کار خود را به سرمایه‌گذاری تغییر دهید، یا یک شریک به کسب و کار خود بیاورید.
  • بدون درک بازار هدف خود نمی‌توانید ایده تجاری خود را به‌درستی واجد شرایط کنید، در مورد رقبا تحقیق کنید، و تحلیل امکان‌سنجی را برای همه بخش‌های یک طرح کسب و کار انجام دهید.
  • یک بیزینس پلن کوچک خوب مشخص می‌کند که کجا هستید و می‌خواهید کجا باشید، همچنین به شما کمک می‌کند تا اقدامات خاصی را که می‌خواهید برای رسیدن به آنجا پیدا کنید را شناسایی کنید.
  • یک طرح کسب و کار می‌تواند اطلاعات پایه‌ای ضروری، استراتژی و فرهنگ استخدام شامل مدیران و کارمندان به‌طوری‌که کسب و کار شما رشد کند، را برای کسب و کار شما فراهم کند.
  • بخش مالی طرح کسب و کار شما می‌تواند بر اساس بودجه کسب و کار شما و یک ابزار مفید برای مدیریت جریان نقدی به‌صورت ماهانه باشد.

پس الان می‌دانید که به یک بیزینس پلن نیاز دارید. سؤال بعدی این است که کدام نوع طرح برای کسب و کار کوچک شما مناسب است.

طرح کسب و کار سنتی

درواقع انواع مختلفی از طرح‌های تجاری وجود دارد، شامل طرح‌های استارت آپ، اسناد طرح و برنامه داخلی، طرح‌های استراتژیک، طرح‌های عملیاتی، طرح‌های تجاری ایجادشده برای تمرکز روی رشد. هر یک از این نوع برنامه‌های تجاری دارای اهداف متفاوت هستند، اما به‌طورکلی همه این نسخه‌ها به یکی از دو فرمت اولیه تبدیل می‌شوند- یک طرح کسب و کار سنتی ( که رسمی یا ساختاریافته نیز نامیده می‌شود) یا یک بیزینس پلن ساده (اغلب بیزینس پلن کم یا یک‌صفحه‌ای نامیده می‌شود).

یک طرح کسب و کار سنتی همان چیزی است که بیشتر صاحبان کسب‌وکارهای کوچک وقتی واژه بیزینس پلن را می‌شنوند در مورد آن فکر می‌کنند ( و اغلب می‌ترسند). این معمولاً یک سند طولانی و بسیار رسمی است که مقدار زیادی اطلاعات دارد و برای بسیاری از صاحبان کسب‌وکارهای جدید دلپذیر است.

یک طرح کسب و کار سنتی به‌طورمعمول شامل بخش‌های زیر است:

1- خلاصه اجرا: برجسته‌ترین اطلاعات مهم در سند شما ( درصورتی‌که این بخش تنها بخشی است که قبل از تصمیم‌گیری خوانده می‌شود)

توضیحات شرکت: جایی که شما در آن قرار دارید، میزان بزرگی شرکت، چشم‌انداز و مأموریت شما برای انجام کار، آنچه شما انجام می‌دهید و آنچه به انجام دادن آن امیدوارید.

2- محصولات یا خدمات: چیزهای باارزشی که تأکید می‌کنید به مشتریان خود بفروشید و ارائه دهید.

3- تحلیل بازار: بررسی دقیق از صنعتی که مایل هستید خدمات یا محصولات خود را بفروشید، و خلاصه‌ای از بازار هدف و رقابت.

4- استراتژی بازاریابی: یک طرح کلی از جایی که کسب و کار به بازار می‌آید و چگونگی قیمت‌گذاری، تبلیغ، و فروش خدمات یا محصولات.

5- خلاصه مدیریت: چگونگی ساختاربندی کسب و کار شما، چه کسی درگیر است، و کسب و کار چگونه مدیریت می‌شود.

6- تحلیل مالی: جزئیات مسائل مالی در شرایط حاضر، نیازمندی‌ها برای رشد کسب و کار در آینده، و همچنین برآورد هزینه‌های عملیاتی فعلی شما.

این خیلی خبر خوبی نیست ولی طرح کسب و کار سنتی خیلی زمان بر است و تحقیقات زیادی می‌خواهد تا تکمیل شود. خبر خوب این است که هر کسب‌وکاری نیازی به طرح کسب و کار سنتی ندارد. به‌همین دلیل ما به سراغ فرمت دوم بیزینس پلن می‌رویم یعنی یک طرح کسب و کار ساده یا یک‌صفحه‌ای.

طرح کسب و کار یا بیزینس پلن

طرح کسب و کار ساده یا تک صفحه‌ای

یک طرح کسب و کار ساده یا یک‌صفحه‌ای، یک بیزینس پلن خلاصه و ساده‌ای است که می‌توانید برای یا به‌عنوان نقطه شروع برای یک بیزینس پلن سنتی استفاده کنید. درحالی‌که این‌یک نسخه خلاصه از بیزینس پلن سنتی شماست، شما هنوز هم نیاز دارید تا اطلاعاتی را جمع کنید که برای کسب و کار شما ویژه و خاص است تا اینکه یک طرحی را ایجاد کنید که واقعاً برای شما مفید است.

وقتی‌که طرح کسب و کار ساده خود را ایجاد کردید آماده‌باشید تا به سؤالات زیر پاسخ دهید:

1- چشم‌انداز: چه چیزی ایجاد می‌کنید؟ کسب و کار شما در یک سال، سه سال، و پنج سال آینده چگونه به نظر خواهد رسید؟

2- مأموریت: مأموریت شما چیست؟ چرا این کسب و کار را شروع کردید و هدف شما چیست؟

3- اهداف: آیا اهداف شما اهداف هوشمند را در نظر گرفته است؟ موفقیت شما در دستیابی به اهداف چیست؟

4- استراتژی‌ها: می‌خواهید کسب و کار خود را چگونه بسازید؟ چه چیزی را می‌خواهید بفروشید؟ فروش منحصربه‌فرد شما چیست؟ ( یعنی مزیت رقابتی شما ) چیست؟

5- سرمایه استارت آپ: مقدار کل سرمایه استارت آپ که برای راه‌اندازی کسب و کار نیاز خواهید داشت چقدر است؟

6- هزینه‌های پیش‌بینی‌شده: چه هزینه‌هایی را به‌صورت ماهانه بعد از راه‌اندازی برای کسب و کار خود پیش‌بینی می‌کنید؟ در سه ماه ، در 6 ماه و در یک سال ؟

7- درآمد موردنظر: بعد از راه‌اندازی کسب و کار، بعد از سه ماه و بعد از 6 ماه و بعد از یک سال چه درآمدی را برای کسب و کار خود پیش‌بینی می‌کنید؟

8- طرح عملی: آیتم‌های عملی ویژه و کارهایی که باید برای فرآیند تکمیل سازی انجام دهید چه‌کارهایی هستند؟ نقاط عطف آینده شما چیست؟ با این نقاط عطف چه‌کارهایی را باید انجام دهید تا به اهداف خود برسید؟

بعد از پاسخگویی به هر یک از این سؤالات، به یک طرح تجاری کاری نیاز خواهید داشت که می‌توانید بلافاصله استفاده کنید تا کسب و کار خود را به‌صورت عملی شروع کنید.

طرح کسب و کار یا بیزینس پلن

ابزارهایی که به شما کمک می‌کنند تا بیزینس پلن خود را بهتر ایجاد کنید

برای ایجاد یک طرح تجاری باید زمان و توجه خود را به آن اختصاص دهید، اما ابزارهایی برای طرح کسب و کار مورد استفاده  هستند که فرآیند طراحی بیزینس پلن شما را ساده‌سازی می‌کنند، بسیاری از آن‌ها به‌طور رایگان در دسترس هستند. قالب‌هایی در دسترس هستند که شامل یک قالب طرح کسب و کار ساده و یک قالب طرح کسب و کار سنتی می‌باشند. و همچنین آموزش‌هایی نیز برای طرح تجاری موجود است که شامل ویدئوهای آموزشی هست.

ابزارهای آنلاین همه‌جانبه را فراموش نکنید مثل  ابزار بیزینس پلن SBA و سرویس‌هایی مانند RocketLawyer که برای فرمت و سازمان‌دهی بیزینس پلن شما، باعث می‌شود زمان زیادی را صرفه‌جویی کنید.

همان‌طور که طرح کسب و کار کوچک خود را شروع کردید، این ابزارهای بیزینس پلن اضافی را هم کشف کنید تا ببینید چطور می‌توانید این فرآیند را حتی ساده‌تر کنید.

طرح کسب و کار یا بیزینس پلن

نتیجه‌گیری

اشتباه بسیاری از کارآفرینان و صاحبان کسب‌وکارهای کوچک در ایجاد یک طرح کسب و کار است زیرابه آن‌ها گفته می‌شود که به یک طرح نیاز دارند، و سپس همه‌چیز را درباره آن فراموش می‌کنند. وقتی‌که یک طرح تجاری ایجاد می‌کنید از آن به‌عنوان یک ابزار استفاده کنید تا به‌طور مداوم در کسب و کار خود از آن بهره ببرید و آن را به‌صورت ضروری به‌روزرسانی کنید تا در جریان کار باقی بماند. به یاد داشته باشید که مؤثرترین بیزینس پلن‌های کسب و کارهای کوچک آن‌هایی هستند که از آن‌ها به‌عنوان یک سند زنده و پویا در کسب و کار  استفاده شود تا برای تصمیم‌گیری به شما کمک کند و کسب و کار شمارا در مسیر صعودی نگه دارد.



آموزش کامل گنج یابی در ایران (پکیچ دفینه و زیرخاکی مشک آبادی)

آموزش کامل گنج یابی در ایران (پکیچ دفینه و زیرخاکی مشک آبادی)

تمام اطلاعات و منابع مهم گنج یابی و دفینه یابی به زبان فارسی در این مجموعه موجود است. دانلود بزرگترین مجموعه آموزش کامل گنج یابی و نشانه های دفینه (پکیج دفینه و زیرخاکی مشک آبادی) مجموعه بزرگ و کم نظیر آموزش کامل گنج یابی در ایران، اولین کامل ترین پکیچ گنج یابی و نشانه های ...

دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها(شناخت گنج یابی)

دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها، کتاب گنج یابی و آشنایی با دفینه ها +تصویری کاسه ها و جوغن ها شناخت جوغن ها در گنج یابی بسیار مهم است چون: يکي از بيشترين علايمي که در ايران عزيز وجود داره سنگ کاسه و جوغنها هستند کاسه ها به طور معمول نشانه قبر هستند اما بعضي مواقع تفسير ديگري نيز ...

دانلود کتاب گنج باستان (آموزش دفینه یابی)

دانلود کتاب گنج باستان ، شناخت شیوه های گنج یابی و دفینه با تصاویر کتاب گنج باستان مطلب و تصاویر مستدل و جمع آوری شده در مورد دفینه و اماکن باستانی و شیوه های شناخت گنج و دفینه یابی می باشد. این اطلاعات با ارزش و کمیاب، مجموعه مطالعات تجربی و نیز استخراج از کتابهای نایاب و ...

دانلود کتاب دویست نشانه دفینه و گنج

کتاب 200 نشانه دفینه ،منبعی ارزشمند برای شناسایی و آگاهی از دویست علامت، سمبل و نشانه در گنج یابی و بهترین راهنما برای درک مفاهیم گنج نامه ها و نسخه های دفینه می باشد. در کتاب دویست نشانه دفینه و گنج ، علائم و دفینه ها با تصویر واضح طراحی شده و طی جدول بندی منظم و علمی معنای ...



:: بازدید از این مطلب : 26
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 دی 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: