احتمالاً برای شروع سال جدید برنامه به خصوصی نریختهاید؛ اما این غفلت شما را از بهاری که میتواند محرکی برای رونق کسبوکارتان باشد باز میدارد! وقت آن است تا برنامهای هدفمند و موثر برای سال جدید طرحریزی کنید.
در این مقاله ۱۵ ایده برای یک کسبوکار پولساز ارائه شده که تمام کسبوکارهای پولساز از آن ها استفاده می کنند.
پس شما هم دست به کار شوید و این ۱۵ ایده برای یک کسبوکار پولساز را یک به یک اجرا کنید.
۱- برای طراحی یک وبسایت تعاملی و پویا حوصله کنید
شرایط امروز به گونهای است که گوشیهای هوشمند و تبلتها همراهان جداییناپذیر افراد شدهاند. از این اقتضای روز غافل نشوید؛ وبسایت خود را طوری طراحی کنید که پویایی لازم برای نمایش در گجتها را داشته باشد. وبسایت شما باید به گونهای باشد که مشتری را به خود جذب کند. فراموش نکنید دنیای آنلاین بخش قابل توجهی از لحظههای مردم را به خود اختصاص داده است، طوری برنامهریزی کنید که لحظهای عبور از جلوی ویترین اینترنتی کسبوکارتان، به بازگشت مخاطب برای گشتوگذاری عمیقتر منجر شود.
۲- از ایمیل مارکتینگ استفاده کنید
یک تجارت ایمیلی هدفمند، هم در جذب مشتریهای جدید موثر است و هم در اطلاعرسانی اخبار و تازههای شما به قدیمیترها، و البته نقشی که این شیوه در ارتقاء سطح وفاداری مشتریان دارد را از یاد نبرید. استراتژی مشخصی را برگزینید و به آن رویکرد وفادار باشید. این را هم در نظر داشته باشید که ۸۰ درصد مشتریان صرفاً برای ارائه اطلاعات فردی به برندهای معتبر رغبت نشان میدهند؛ این مسئولیت شما را در این بخش سنگینتر خواهد کرد. پس فرصت کسب اطلاعات مشتریان برای ارتباط با آنها، تنها زمانی دوام مییابد که به این اعتماد لطمه وارد نشود.
۳- واقعیتها را بپذیرید و امتحان کنید
وقتی خرید و فروش آنلاین و حتی استفاده از گوشی و تبلت برای خرید اینترنتی فراگیر شده است، چرا ذهن خود را با حصاری از این واقعیت جدا میکنید؟ قدرت این مسیر را باور کنید تا مشتریهای شما از امکانات مختلف و قدرت انتخابی که برایشان قائل شدهاید شما را تحسین کنند. در اندیشه برنامهریزی و بهرهگیری از این فرصت برای سال جدید باشید؛ به امتحانش قطعاً میارزد.
۴- فراموش نکنید مشتریها به چه دلیل خرید میکنند
با وجود همه پیشرفتها و تکنولوژیهایی که شما را احاطه کردهاند، بسیار مهم است که به عنوان گرداننده یک کسبوکار کوچک از اصول اساسی فروش و شرایط خرید غافل نشوید. همواره مراحل چرخه خرید (انتخاب، آزمایش، خرید، دریافت و بازگشت دوباره) را در نظر داشته باشید و مسیرتان در فروش و مشتریمداری را بر این پایهها استوار و تقویت کنید.
۵- از شبکههای اجتماعی کار بکشید
یکی از پایههای مهم کسبوکار و رشد دادن آن، استفاده از شبکه های اجتماعی از قبیل فیسبوک و اینستاگرام است. تغییرات بسیاری ممکن است در این شبکهها رخ دهد و فراز و نشیبهای بسیاری را سپری کنند، اما مهم این است که آنها تا مدتها و شاید برای همیشه مخاطبان خود را خواهند داشت. ابتدا بازار هدف خود را بشناسید، صفحه اجتماعی خود را ایجاد کنید و به روز و پویا نگه دارید، با شناخت اقتضائات دنیای مجازی متناسب آن برخورد کنید و همواره روند فعالیت خود را مرور کنید تا مسیری که در ارائه محصول یا خدمات و دریافت بازخوردها گذراندهاید را به یاد داشته باشید.
۶- ویدیوهای تجاری بسازید
محتوای تازه و اصطلاحاً اورجینال، مهمترین بردی است که یک کسبوکار در فضای آنلاین میتواند به دست آورد. تاکنون به محتوای بکر و خلاقانهای همراه با تصاویر و گرافیک چشمنواز فکر کردهاید؟ اکنون پا را کمی فراتر بگذارید؛ یک ویدیوی تجاری منتشر کنید. ویدیوها باعث آشنایی مشتری و آموزش آنها، نمایشی از تجارت و صاحبان آن، تنوعبخشی به وبسایت و فضای کاری، ارائه جزئیات و پیشینه محصول یا تجارت و در نهایت فراگیری و گسترش آن میشود. از آنچه که فکرش را میکنید سادهتر است و مطمئن باشید این کار بازخوردی ورای انتظارتان خواهد داشت.
۷- حواستان به خوش نامی کسب و کارتان باشد
خوش نامی و اعتبار داشتن اصل مهمی برای یک کسبوکار کوچک است. سال جدید را فرصتی برای پیشرفت ابعاد اعتبارتان بدانید. اعتمادهای مخدوش را بازسازی کنید و از اینکه نام شما لکهدار نشده باشد اطمینان حاصل کنید. همواره با نهایت ذکاوت به جلو گام بردارید و سعی کنید جایگاهی دستنیافتنی در کسبوکارتان به دست آورید.
۸- نیمنگاهی هم به رقبا داشته باشید
انکار اهمیت رقابت در کسبوکار سادهاندیشی است، موضوعی که در شروع هر سال جدید سختتر هم میشود. اگر از بهترین بودن فاصله دارید، از روی دست رقیب بعدی تقلب کنید، حالا اگر کمی بهتر باشید از او پیشی خواهید گرفت و این راه را تا بهترین شدن ادامه دهید.
۹- بر روی استراتژی برند تمرکز کنید
برای کسبوکارتان یک برند تعریف کنید؛ این مرحله قویترین بخش برنامه کاریتان را خواهد ساخت. مقدمات برندسازی همان خلق یک نام، طراحی نماد و ارائه هویتها و تمایزات است. در ادامه اطمینان حاصل کنید برندتان را در بهترین موقعیت حفظ میکنید؛ چه آنکه نیاز به بازنگری داشته باشد و چه آنکه طرحهایی برای تکمیل آن نیاز داشته باشید.
۱۰- از مشاوران و کمکهای بیرونی بهره بگیرید
هرگز کمک گرفتن برای تجارتتان را عملی نکوهیده تصور نکنید. مشاغل کوچک معمولاً به همراهی دستی بالاتر برای بزرگ شدن نیاز دارند تا مرحله به مرحله رشد کنند. برای سال بعد، بر روی تمام منابع و یا آن بخشی تمرکز کنید که به بهرهوری تجارت شما کمک جدی میکند؛ حالا به سراغ افرادی بروید که در این مرحله میتوانند اهرم تسهیلکنندهای برای حصول موفقیت شما باشند.
۱۱- برای مشتریانتان تسهیلات آنلاین در نظر بگیرید
پیشنهادهای رایج را در مقاطعی تقسیم کنید که موفقیت شما را دوچندان کند. مثلاً پیشنهادهای تخفیفی در بازههای زمانی برنامهریزی شده روشی کارآمد برای جذب مشتریان جدید است. این فرصتها را در فضای آنلاین اطلاعرسانی کرده، در وبسایت خود عرضه کنید و با درنظر گرفتن کوپنهایی، مقاطع متعدد -مثلاً با اعتبار زمانی مشخص- ایجاد کنید. تقابل این سنت و مدرنیته نتیجه غافلگیرکنندهای خواهد داشت.
۱۳- مدام از طرحی به ایدهای جدید پَرش نکنید
بسیاری از طرحها ارزش وقت گذاشتن و هزینه کردن را دارند، اما برخی از آنها سرمایهگذاری نتیجهبخشی نخواهند شد. برای سال جدید، مسیر کسبوکار خود را مشخص کنید و پیشروی خود را در این مسیر ادامه دهید تا با یک برنامه شفاف از سرمایهگذاریهای مختلفی که صرفاً زمان و منابع شما را هدر میدهند مانع شوید.
۱۴- از SEO در گسترش کسبوکارتان بهره بگیرید
موتورهای جستجوی اینترنتی از مهمترین روشهای آشنایی با یک کسبوکار میباشند. اما تعلیم این موتورها برای نمایش کسبوکار شما در پاسخ به نیاز مشتریان، هنری است که برای آن باید به سراغ کاردان بروید. این مرحله رموزی دارد که اگر به درستی اجرا شوند مشتری را درست جلوی درب مغازه خود خواهید دید؛ از آنجا به بعدش هم به هنر شما و تجارتتان برمیگردد.
۱۵- نرمافزار موبایل ارائه کنید
پیشتر هم اشاره کردیم که امروزه افراد زیادی کاربر وفادار گوشیهای هوشمند محسوب میشوند. طراحی و عرضه یک نرمافزار مخصوص موبایل، وجه تمایز فوقالعادهای به کسبوکار شما خواهد بخشید؛ این یکی از همان شاهراههای پیشی گرفتن از رقباست. برنامه ساده ای طراحی کنید که قابلیت نصب بر روی تمامی گوشیهای هوشمند را داشته باشد. از این طریق مخاطب با سرعت بیشتر و دسترسی راحتتر شما و محصولتان را دنبال خواهد کرد.
۱۶- تبلیغات و تعامل سنتی داشته باشید
مشتریان ارزش زیادی برای اعتماد و احترام متمایز قائل هستند. تعامل مستقیم و ارتباط دوسویه حتی با شیوههای سنتی نقش بهسزایی در ایجاد حس خوب رضایت در مشتریان شما ایفا میکند. به عنوان مثال پست مستقیم تراکتهای یک محصول یا مشاهده محصول در پیکهای تبلیغاتی هفتگی یا ماهانه، در ذهن مخاطب اعتماد ایجاد خواهد کرد. جایگذاری این حس خوب در مشتری را یکی از اولویتهای سال جدید در نظر بگیرید.