چگونه یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنیم؟
برای راه اندازی یک کار اینترنتی پولساز، پنج گام اساسی باید برداریم:
- شناخت انواع کسب و کار
- ایده های پولساز اینترنتی و بیزینس مدل
- مهارتهای پولساز اینترنتی
- راهاندازی
- توسعه و مدیریت
گام اول
انواع کسب و کار اینترنتی
در بخش قبلی توضیحات نسبتاً کاملی در مورد کسب و کار اینترنتی داده شد. و مثالهایی که بتواند به شما در درک موضوع، کمک بسزایی داشته باشد. در اینجا با انواع مدل های کسب و کار اینترنتی آشنا خواهید شد. با شناخت این مدلها میتوانید برای شروع و راه اندازی کسب و کار اینترنتی بهتر تصمیم بگیرید. ببینید کدام نوع کسب و کار اینترنتی برای شما میسر و جذابتر است.
۱- فروش محصولات فیزیکی
در این مدل کسب و کار اینترنتی شما نیاز به محصولات فیزیکی برای فروش دارد. منظور از محصولات فیزیکی هر نوع محصولی است که باید برای فروش آن سیستم ارسال و تحویل فیزیکی داشته باشید. به این سیستم تحویل دلیوری Delivery گفته میشود.
در نظر داشته باشید راز موفقیت این نوع کسب و کار اینترنتی در سرعت تحویل کالای شماست. هرچقدر سیستم دلیوری شما دقیقتر و خوشقولتر باشد، بیزینس شما موفقتر و پولسازتر خواهد بود. یکی از ارزشهای استارت آپ های موفق اسنپ . دیجی کالا همین سیستم دلیور آنهاست.
درفروش محصولات فیزیکی ممکن است شما مالک، تولیدکننده و توزیعکننده کالا باشید. اما ممکن هم هست کالا متعلق به شما نباشد و شما واسطه فروش باشید.
بر همین اساس این مدل کسب و کار اینترنتی به دو نوع دیگر دستهبندی میشوند:
الف- فروش مستقیم
در این مدل کسب و کار شما تولیدکننده یا توزیعکننده محصولات فیزیکی هستید. مثلاً ممکن است شما تولیدکننده محصولات اورگارنیک هستید. ممکن است شما محصولات خانگی تولید میکنید. شاید واردکننده کالای دیجیتال باشید. ممکن است صنایعدستی تولید میکنید.
در این مدل شما میتوانید محصولات فیزیکی خود را از طریق راه اندازی کسب و کار اینترنتی و طراحی یک مدل کسب و کار به یک کسب و کار نوپا (استارت آپ) تبدیل کنید. در روش فروش مستقیم کالای شما از طریق وبسایت فروشگاهی یا شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام به فروش خواهد رسید.
ب- فروش واسطهای
اگر تولیدکننده نیستید نگران نباشید! لازم نیست حتماً تولیدکننده باشید و کالای فیزیکیتان را بفروشید. شما میتوانید هنرمند فروش واسطهای باشید. بسیاری از افراد و کسب و کارها از طریق فروش واسطهای درآمد فوقالعادهای کسب میکنند. سایت دیجی کالا در ابتدا و هنوز هم بسیاری از کالاهای سایت خود را بهصورت واسطهای بفروش میرساند. سایت بامیلو هم همینطور.
شاید افرادی را میشناسید که در حوزه خاصی فعالیت دارند، اما درفروش کالای خود با مشکل روبرو هستند. پس برای خود یک مدل کسب و کار طراحی کنید و شروع کنید. بهزودی یک مطلب آموزشی کامل در خصوص آموزش طراحی مدل کسب و کار یا بیزینس مدل در بهترین ایده منتشر خواهیم کرد. شما میتوانید کالا یا مجموعهای از کالاهای دیگران را بفروشید. پس نگران نداشتن محصول فیزیکی خود نباشید. فقط یادتان باشد راز موفقیت فروش و رضایت مشتریان شما در سرعت تحویل کالای شماست.
۲- فروش محصولات مجازی
در این مدل کسب و کار اینترنتی شما دیگر نیاز به محصولات فیزیکی ندارید. بلکه نیاز به محصولات مجازی دارید. منظور از محصولات مجازی هر نوع محصولی است که برای فروش آن نیاز به سیستم ارسال و تحویل فیزیکی نداشته باشید. سیستم تحویل یا دلیوری Delivery شما بهصورت مجازی و آنلاین اتفاق میافتد.
فروش انواع نرمافزار ویندوز، اپل و اندروید و … فروش آنتیویروس، محصولات آموزشی و کمکآموزشی قابل دانلود مانند فایلهای ویدیویی و صوتی در این نوع محصولات مجازی هستند.
در این نوع کسب و کار اینترنتی مشتریان بهراحتی تصمیم به خرید میگیرند؛ چراکه فاصله خرید تا تحویل کالا در حد چند دقیقه است.
دورههای آنلاین و فایلهای آموزشی قابل دانلود در سایت بهترین ایده نیز فروش محصول مجازی محسوب میشوند.
سایتهایی مثل فرادرس و استاد سلام و … از این نوع سایتها هستند. با سایتهای فروش کتاب الکترونیکی مثل کتاب سبز و کتابناک. سایتها فروش کتابهای صوتی مثل نوار.
راز موفقیت این نوع کسب و کار اینترنتی در سیستمسازی دقیق و طراحی سایت حرفهای فروشگاه مجازی است.
۳- فروش خدمات
در این مدل کسب و کار اینترنتی انواع خدمات از طریق اینترنت ارائه میشوند. خدماتی مانند مشاوره، رزرو هتل، خرید بلیت هواپیما و قطار بهصورت آنلاین. رزرو یا خرید همایش و کنسرت. خرید بلیت سینما که در ابتدای مقاله مثال زدیم.
مثالهایی برای این نوع کسب و کار اینترنتی سایت جاباما و اسنپ تریپ برای رزرو هتل. سایت علیبابا برای خرید بلیت هواپیما و قطار. سایت ایوند برای رویداد و سمینار و همایش. سایت ایران کنسرت برای کنسرت. سایت تیوال برای تئاتر. سینما تیکت برای خرید بلیت سینما. سایتهای ثبت دامنه و هاستینگ هم از این نوع کسب و کار اینترنتی فروش خدمات محسوب میشوند.
۴- کسب و کارهای اینترنتی مبتنی بر محتوا
یکی از بهترین و کم درد سرترین مدل های کسب و کار اینترنتی، مدل درآمدزایی از تولید محتوا و فروش محتوا است. شاید به جرات بتوان گفت یکی از بهترین مدل های کسب و کار اینترنتی بدون سرمایه، تولید محتوا است. تولید محتوای باارزش و تبدیل آن به پول و ثروت. هم میتوانید بهصورت مستقیم محتوا را به پول تبدیل کنید و هم بهصورت غیرمستقیم! در ادامه به آموزش این روش بهصورت مفصل خواهیم پرداخت.
۵- کسب و کار اینترنتی مبتنی بر مهارت و تخصص
کسب و کار اینترنتی مبتنی بر مهارت و تخصص
یکی دیگر از مدل های کسب و کار اینترنتی، فروش مهارت و تخصص از طریق اینترنت است. ممکن است شما مهارت برنامهنویسی داشته باشید. مهارت طراحی سایت، مهارت سئو، مهارت بازاریابی اینترنتی و سئو. این مهارتها قابلیت فروش هستند. با انجام دادن پروژههای مختلف میتوان درآمد بسیار خوبی از اینترنت کسب کرد. مهارتهای کسب درآمد از اینترنت در دنیای امروز بسیار اهمیت پیداکردهاند. ما در دوره غیرحضوری و قابل دانلود کسب و کار اینترنتی پولساز، تمام این مهارتها را به شما آموزش میدهیم.
انواع کسب و کارهای اینترنتی موفق در ایران
شما در هرلحظه میتوانید در مورد هر موضوعی که دوست دارید جستجو کنید. و مطالب مرتبط با آن موضوع را در اینترنت بهراحتی پیدا کنید و بخوانید. ممکن است گوگل به شما یک مقاله نشان دهد؛ چند تصویر یا چند فیلم مرتبط با موضوع شما پیشنهاد دهد. از موضوعات پزشکی گرفته تا روانشناسی و تازهترین اخبار و … .
۱- فروش کالا
تجربه خرید از سایتهایی مثل دیجی کالا، اسنپ مارکت و … برای یک خرید راحت، بدون تحمل ترافیک و تهیه کالای باکیفیت. تحویل کالا درب منزل یا محل کار، ضمانت برگشت کالا. از همه مهمتر توضیحات دقیق کالا و نظرات کاربران خرید را برای ما سادهتر خواهد کرد.
فروشگاه اینترنتی
۲- سفارش غذا
تا حالا شده توی خونه یا محل کار باشید و حوصله بیرون رفتن نداشته باشید؟ باران شدیدی هم میآید و شما هوس یک پیتزا کردید یا یککاسه آش رشته. خوب کافیه با اسنپ فود، ریحون و … غذای موردعلاقه خودتان را سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.
۳- حمل و نقل
یک مثال دیگر! این روزها مردم کمتر از آژانس برای جابجایی در شهر استفاده میکنند. و بیشتر با اسنپ و تپسی در حال سفرهای درونشهری است.
تحویل و حمل و نقل
۴- سیستم رزرو
یادتان هست برای خرید بلیت سینما باید به سینمای موردنظر میرفتیم؛ اگر سانس سینما را دقیق میدانستیم و بلیت آن سانس موجود بود، تازه موفق میشدیم به تماشای فیلم بشینیم. البته باکمی استرس! تازه معلوم نبود بلیت دقیقاً در چه ردیف گرفتیم. اما الان با سینما تیکت بهراحتی بلیت سینما را بهصورت آنلاین خریداری میکنیم. انتخاب فیلم موردعلاقه، تاریخ، ساعت و از همه مهمتر انتخاب صندلی توسط خودمان.
۵- ثبت آگهی
حتما شما کسب و کارهای اینترنتی ثبت آگهی مثل دیوار و شیپور و … را میشناسید. یا شاید با آنها آگهی خود را ثبت کردهاید. یادتان هست در چندسال پیش چه هزینهای باید بایت آگهی روزنامه میدادیم. چندین روز طول میکشید و معلوم نبود چقدر دیده شود؟ فقط در یکی دو روز اول امکان دیده شدن آگهی وجود داشت. و مجبور بودیم باز هم آگهی را مجددا در یک نوبت دیگر ثبت کنیم
تمام این موارد مثالهایی از انواع کسب و کار اینترنتی است. مثالهایی که هزاران نفر در طول روز با آنها سروکار دارند. افرادی که یا مشتریان این استارت آپ های جدید هستند یا برای این استارت آپ ها کار میکنند.
مدل کسب و کارها از سنتی به اینترنتی و دیجیتالی شدن در حال تغییر هستند. و شما هم باید با این جریان همراه باشید. پس باید در ابتدا باهم بررسی کنیم که کسب و کار اینترنتی دقیقاً چیست؟ و از کجا باید شروع کنیم؟
گام دوم
ایدههای کسب و کار اینترنتی
تا اینجا با انواع کسب و کار اینترنتی آشنا شدیم و در ادامه با انواع ایده های کسب و کار اینترنتی.
۱- ایدههای فروش محصولات فیزیکی
همانطور که قبلاً اشاره شد شما یا تولیدکننده و توزیعکننده کالا هستید یا فقط واسطه فروش. برای این کار نیاز به ایده عجیبوغریبی ندارید. فقط کافیه محصولات خودتان را با راه اندازی فروشگاه اینترنتی به فروش برسانید.
۲- ایدههای فروش محصولات مجازی
ایده راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی مبتنی بر فروش محصولات مجازی. فروش انواع فایل دیجیتالی که برای فروش آن نیاز به سیستم ارسال و تحویل فیزیکی نداشته باشید، ایده جذابی است.
فروش انواع نرمافزار ویندوز، اپل و اندروید و … فروش آنتیویروس، محصولات آموزشی و کمکآموزشی قابل دانلود مانند فایلهای ویدیویی و صوتی در این نوع محصولات مجازی هستند.
در این نوع کسب و کار اینترنتی مشتریان بهراحتی تصمیم به خرید میگیرند؛ چراکه فاصله خرید تا تحویل کالا در حد چند دقیقه است.
سایتهایی مثل فرادرس و استاد سلام و … از این نوع سایتها هستند. با سایتهای فروش کتاب الکترونیکی مثل کتاب سبز و کتابناک. سایتها فروش کتابهای صوتی مثل نوار.
در ویدیوی زیر ۸ ایده کسب و کار اینترنتی فروش محصولات دیجیتالی و مجازی برای شما آماده کردیم. پس حتماً ببینید!
۳- ایدههای فروش خدمات
در این بخش چند ایده فروش خدمات به شما معرفی میکنیم و در ادامه یک هدیه ویژه به شما خواهیم داد.
۱-۳- مشاوره اینترنتی
ایده کسب درآمد از اینترنت با مشاوره. در زمینهای تخصص دارید؟ اگر جوابتان مثبت است پس میتوانید از این ایده برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی با سرمایه کم کسب درآمد کنید. در سایتهای مربوط به یافتن مشاور (مانند الو مشاور) ثبتنام کنید و برای کسانی که با شما تماس میگیرند تا با شما صحبت کنند نرخ تماس دقیقهای خود را مشخص کنید.
۲-۳- طراحی گرافیکی
این ایده برای راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم این است که اگر تواناییهای گرافیکی دارید، باید بدانید مشتریان بسیاری برای کسبوکارشان به دنبال لوگو، طراحهای گرافیکی و کارهای هنری هستند. به دنبال سایتهایی مانند دیزاینو بگردید تا بتوانید کسب و کار خودتان را راهاندازی کنید و حلقهی مشتریانتان را گسترش دهید.
۳-۳- اختراع
پیشترها، مخترع بودن یک هدف دستنیافتنی بود، و گاها افراد برای توجیه روانی بودنشان از این اصطلاح استفاده میکردند. ولی دیگر اینچنین نیست! با پلتفرمهایی مانند مرکز ایده و اختراعات تجاری ایران، تأمین سرمایهی مالی برای ایدهها و اختراعها ممکن است. مزیت این مدل این است که اگر پول موردنیازتان فراهم شود و بهاصطلاح ازلحاظ مالی تأمین شوید، نشاندهندهی موفقیت شما دریافتن بازار است. اگر ایدهی شما مورد استقبال قرار نگیرد، به این معنی است که لازم است مسیر آمده را برگردید و دوباره طرحریزی کنید.
۴-۳- خدمات کاریابی
میتوانید شرکت خودتان را تأسیس کنید و به سایر شرکتها خدمات استخدامی ارائه دهید. فقط به اطلاعات خوبی دربارهی جویندگان کار نیاز دارید. تنها کافی است یک فرد جویای کار را به یک شرکت ارجاع دهید و از این طریق کسب درآمد کنید.
۴- ایدههای تولید محتوا
یکی از ایده های عالی کار در منزل میتواند تولید محتوا باشد. فرقی نمیکند آگهی مینویسید یا مقاله یا کتاب الکترونیکی، محتوا باید توسط فردی نوشته شود. یکی از جاهایی که بیشترین تقاضا برای خلق محتوا وجود دارد، در بخش شبکههای اجتماعی است.
تولید محتوا یک فرآیند کمهزینه است، زیرا تنها چیزی که نیاز دارید یک کامپیوتر است و یک ارتباط اینترنتی سرعتبالا، و همچنین یک برنامهی خاص گرافیکی (یا دیگر نیازهای نرمافزاری) که ممکن است هزینهی راهاندازی داشته باشد. بههرحال، جدای از اینها، تنها چیزی که باید برای تولید محتوا صرف کنید زمان است. میتوانید از خدماتی مانند ویکی محتوا برای جا افتادن در بازار و ایجاد حلقهی مشتریان خود استفاده کنید.
۱-۴- آموزش و مربیگری
قابلتوجه مربیان مشتاق آموزش: این ایده کسب و کار اینترنتی به هزینهی بسیار کمی ازنظر راهاندازی یک محیط یادگیری مجازی و یا محیط آموزشی نیاز دارد. در آغاز فرآیند مربوط به راه اندازی، علاوه بر اینترنت سرعتبالا، به زمان و تلاش نیاز دارید. درمجموع، هزینهی راهاندازی و هدایت یک سرویس آموزش مجازی، هزینهی بسیار کمی دارد. اگر سابقه آموزش دارید، این ایده کسب و کار اینترنتی با سرمایه کم را امتحان کنید.
۲-۴- مشاور اینترنتی
یادگرفتن امور مرتبط با کامپیوتر همیشه موردتقاضا است. درنتیجه، یکراه برای کمک به این مسئله این است که آموزشهایی بر مبنای برنامههای کامپیوتری خاص (یا چندگانه) آماده کنید که جزئیات مربوط به استفاده از آن برنامه و تکمیل پروژه را به اربابرجوع بدهد.
بنابراین، بهترین راه برای کاهش هزینههای استارتآپ در این ایده این است که هم برنامه را در اختیار داشته باشید و هم برنامههای مرتبط با آن را، تا بتوانید دستورالعمل یا ویدیوی “چگونه میتوانم” درست کنید.
بهعلاوه، اگر میخواهید یک وبسایت به این کار اختصاص دهید که تمامی فعالیتهای انجامشده در آن قابلدسترسی و پیگیری باشند، پس باید هزینهی راهاندازی وبسایت را نیز در هزینههای اولیهی استارتآپتان لحاظ کنید. درنهایت، در این راستا، خدماترسانی اینترنتی/ تلفنی نیز بسیار سودمند خواهد بود.
۳-۴- مجله خبری
یک ایده عالی با سرمایه کم اما پولساز، راه اندازی یک مجله خبری است. شما باید مهارت تولید محتوا داشته باشید و شروع به تولید محتوا کنید. در زمینههای سلامت، ورزش، خانواده، کودک و هر چیزی مطالب جذاب تولید کنید.
این سایتها بهسرعت رشد کرده و میتوانند به رتبههای خوبی برسند. حتماً میپرسید پس درآمد این سایت کجاست. این سایتها از محل تبلیغات درآمدهای شگفتانگیزی دارند.
سایتهایی مثل تبیان، آسمونی، برترینها و … از این دستهاند.
۳-۴- راه اندازی انجمن و فروم تخصصی
یک ایده دیگر برای تولید محتوا، راه اندازی یک فروم یا انجمن تخصصی است. این انجمنها هم جذابیتهای اجتماعی زیادی دارند و بهسرعت میتوانند رشد کنند. شما هم میتوانید انجمنهایی در زمینههای سلامت، ورزش، خانواده و کودک راه اندازی کنید. درآمد این سایتها نیز از تبلیغات است. نمونه موفق این فروم ها نی نی سایت است.
۵- ایدههای مبتنی بر مهارت و تخصص
در اینجا شما بر اساس مهارت، دانش و تجربه و تخصص خود میتوانید یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنید. ایده های مختلفی وجود دارد که شما بر اساس مهارت و تخصص خود بتوانید به کسب درآمد اینترنتی بپردازید. چند مورد از این ایده ها را در ادامه به شما ارائه میدهیم.
۱-۵- مشاوره سئو
با افزایش تب اینترنت، نیاز به یک مشاور سئو افزایشیافته است. هر صاحب وبسایتی برای بهینهسازی وبسایت خود در موتور جستجو به دنبال یک مشاور سئوی خوب است.
۲-۵- ایده کسب و کار ساخت تبلیغات
اگر ذهنتان خلاق است میتوانید به یک غول تبلیغات تبدیل شوید. شرکتها اغلب دنبال کسی هستند که خلاق باشد و به تبلیغاتشان ارزش بدهد.
۳-۵- انیمیشنساز
امروزه کسب و کار انیمیشن و بازی بهسرعت جت در حال رشد است. اگر دانش ساخت کارتون و انیمیشنسازی رادارید میتوانید در این دنیا موفق شوید.
۴-۵- بازاریابی شبکهای
امروزه شرکتهای بازاریابی چند سطحی، فرصتهای کسب و کار خوبی فراهم می-کنند. اگر در بازاریابی و فروش خبره هستید، میتوانید این کسب و کار را با هزینهی بسیار اندک شروع کنید.
۵-۵- مدیریت شبکههای اجتماعی
ارتباط برقرار کردن با افراد یک هنر است. برخی در این هنر خوب عمل میکنند و برخی عالی هستند و برخی …..! خودتان متوجه منظورم شدید.
ارتباط برقرار کردن با مشتریان کاری است که بسیاری از کسب و کارها وقت انجام آن را ندارند.
خبر خوب این است که، علیرغم اینکه وقت ارتباط با مشتریان را ندارند ولی به کسی نیاز دارند که بتواند این بخش از کسبوکارشان را مدیریت کند و آنها هم هزینهاش را پرداخت میکنند.
مهارتهای ارتباطی خوب و بهروز بودن در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، اسنپچت، واین، پریسکوپ و غیره بسیار مهم هستند.
باید بدانید که هر پلتفرم برای چه گروهی از افراد جذابیت دارد و در هر یک از این جوامع ارتباطی چگونه باید حاضر شوید.
۶-۵- مترجم
مانند تولیدکنندهی محتوا، خدمات ترجمه (حداقل در این بخش) مستلزم متنی است که میخواهند از یکزبان به یکزبان کاملاً متفاوت برگردانده شود.
درحالیکه این مهارت اساساً مستلزم این است که فرد در چند زبان مهارت داشته باشد، هزینهی اولیهی استارتآپ شامل هزینهی اینترنت/ تلفن و نیز مخارج مربوط به سفر است.
بهعلاوه، مخارج بازاریابی نیز میتواند در هزینههای استارتآپ اعمال شود. فقط این نکته را به خاطر داشته باشید که: اگر در هیچ زبانی تسلط یا مهارت ندارید، بههیچوجه سراغ این کار نروید.
فکر نکنید با ابزاری مانند “ مترجم گوگل” میتوانید این کار را بهدرستی انجام دهید. باوجوداینکه مترجم گوگل بینظیر است، ولی همیشه کارش را عالی انجام نمیدهد.
۷-۵- خدمات کاریابی
میتوانید شرکت خودتان را تأسیس کنید و به سایر شرکتها خدمات استخدامی ارائه دهید. فقط به اطلاعات خوبی دربارهی جویندگان کار نیاز دارید. تنها کافی است یک فرد جویای کار را به یک شرکت ارجاع دهید و از این طریق کسب درآمد کنید.
۸-۵- خدمات رسانههای اجتماعی
امروزه رسانههای اجتماعی نقش بزرگی در کسب و کار بازی میکنند. بسیاری از شرکتها به دنبال متخصص و تهیهکنندهی خدمات رسانههای اجتماعی هستند.
میتوانید شرکت خودتان را تأسیس کنید که برای کسب و کارها سایه نویسی انجام دهد؛ و در وبلاگها، لینکدین و صفحات فیسبوک و حسابهای توییتر محتوا بارگذاری کند. سایه نویسی: نویسندگی
۹-۵- دستیار انجام امور مجازی
استفاده از سرویسی مانند دستیار مجازی پونیشا به شما اجازه میدهد تا دستیار دیگران باشید. پروفایل شخصیتان را در این سایت همراه با وظایفی که بهخوبی میتوانید انجام دهید ارسال میکنید و افراد میتوانند برای انجام آن وظایف مشخصشده، شمارا در اختیار بگیرند.