سئوالات کلیدی قبل از راه اندازی سایت
نوشته شده توسط : پول یابی

سئوالات کلیدی قبل از راه اندازی سایت

این فقط یک وب سایت نیست. محل تلاقی دنیای ساختمانهای فیزیکی با ساختمانهای کلیکی است و وب سایت شما بر تصویر شرکتتان مؤثر خواهد بود. از آنجایی که حضور شما در دنیای آنلاین با استانداردهای شخصی مورد بررسی قرار می گیرد، باید اطمینان حاصل کنید که سایتتان، خواسته های بازدیدکنندگانش را تأمین می کند. در واقع نه تنها باید نیازهای بازدیدکننده را تأمین کند بلکه وی را تشویق به بازدید مجدد هم بنماید.

بعد از همه اینها، اینکه یک نفر تنها یک بار سایت شما را ببیند و دیگر هرگز بازنگردد، چه سودی دارد؟ اگرچه وب سایتهای مختلف از استراتژیهای گوناگون استفاده می کنند، یک هدف بنیادی این است که بازدیدکننده را ترغیب به بوکمارک کردن سایت و بازدید دوباره و چندباره از سایت نمایند.
خب، چطور می توانید نیازهای بازدیدکنندگانتان را تأمین کرده و تعداد بازدیدهای یک بازدیدکننده را افزایش دهید؟ هیچ فرمول جادویی یا کد جاوا اسکریپت مخفی که این کار را انجام دهد، وجود ندارد. به هر حال، بناکردن سایت بر پاسخهای این ۵ سئوال قبل از ساختن آن، این امکان را به شما خواهد داد که حضور آنلاین خود را با اهداف بیزینستان هماهنگ کرده و بازدیدکنندگان را به بازگشت چندباره به سایتتان ترغیب کنید. ۵ سئوالی که باید پاسخ داده شوند عبارتند از: ۱) بازار هدف شما کیست؟ ۲) اهداف سایتتان چیست؟ ۳) انتظار یک بازدیدکننده از سایت شما چیست؟ ۴) می خواهید بازدیدکننده با چه چیزی سایت را ترک کند؟ ۵) یک بازدیدکننده چرا باید به سایت شما بازگردد؟

تعریف بازار (مخاطبین) هدف

وب به افراد امکان دسترسی و کنترل به اطلاعات مورد نظرشان را می دهد. شناخت مخاطب یک گام بسیار مهم پیش از طراحی و تولید مطالب سایت است. با شناخت مخاطبین خود، خواهید توانست به ۵ سئوال پایه ای پاسخ دهید در نتیجه پایه های سایتتان با دقت بیشتری استوار خواهد شد. در واقع با شناخت بهتر مخاطب سایت خود و اینکه می خواهند از یک بازدید چه چیزی بدست بیاورند، می توانید سایت خود را مرتبط تر بسازید.

سایتهای زیادی برای تأمین نیازهای گروه وسیعی از مخاطبین طبقه بندی نشده طراحی شده اند. با نگاهی سریع به بسیاری از سایتها، بسته استانداردی شامل شش صفحه را شاهد خواهید بود: “who we are”، “what we do”، “our favorite links”. به منظور تأمین نیازهای به شدت متنوع افراد مختلف، طراحان وب یک سایت عمومی طراحی کرده اند که هیچ ارزش حقیقی برای بازدیدکننده یا شرکت تولید نمی کند. بازدیدکننده اطلاعات مرتبط را نمی یابد و نتیجه میگیرد که سایت مناسب نیازهای وی نیست. هیچ بوکمارکی صورت نمیگیرد و بازدیدکننده هرگز باز نخواهد گشت. شرکت (صاحب سایت) یک سری فعالیتها که با تعداد بازدید از صفحات و تعداد درخواستها از سرور اندازه گیری می شوند بدست می آورد اما هرگز هیچ وفاداری به سایت برای بازدیدکننده ایجاد نمی کند بنابراین تقریباً تمام بازدیدکنندگان، بازدید اول و آخر خود را انجام می دهند!

بازار (مخاطب) هدف شما کیست؟

تعریف بازار (مخاطبین) هدف و نیازهای آنان، گام اول مهم در ساختن سایت و عنصری حیاتی در افزایش وفاداری به سایت است. کسانی که از سایت شما استفاده می کنند، که هستند؟ مهندسینی که نیاز به اطلاعات فنی دارند یا دانشجویانی که به دنبال اطلاعاتی برای مقاله ترمشان میگردند؟ دوست دارند اطلاعاتی را که در اینترنت جمع آوری می کنند، چگونه دریافت کرده و به کار ببرند؟ آیا اثر بصری در انتقال بهتر پیام شما مهمتر است؟ سایت شما چگونه می تواند به تأمین نیازهای مخاطبین کمک کند؟ می توانید ببینید که شناخت مخاطبین هدف شما خیلی فراتر از اطلاعات دموگرافیک مثل سن، جنسیت، سطح تحصیلات و درآمد است. شناخت مخاطب، تنها راه تولید مطالب مرتبط به گونه ای که مخاطب دوست دارد دریافت کند، است. مخاطبین (بازار) هدف خود را تعریف کرده و آنها را بهتر از رقبای خود بشناسید. بعد از همه، تنها مزیت رقابتی قابل تحمل، فهم و درک شما از مخاطبین است که رقبای شما فاقد آن هستند.

اهداف وب سایت شما چیست؟

آیا دلیل نیاز به داشتن وب سایت، برای شما کاملاً واضح است؟ برای بسیاری شرکتها، داشتن سایت یک استراتژی روشن نیست مگر بودن در میدان رقابت. “بزرگترین رقیب ما سایت دارد و ما دوست نداریم اینگونه به نظر آییم که نمی توانیم کاری که آنها انجام می دهند را انجام دهیم.” اگر این دلیل شما برای شروع ابتکاری در تجارت الکترونیک است، به جای پیشروی بدون هدف باید گامی به عقب برداشته و ببینید که یک وب سایت می تواند چه چیز باارزش واقعی را به مشتریان ارائه نماید.

حضور در دنیای آنلاین دلایل بسیاری دارد که مکمل و افزایش دهنده حضور آفلاین شماست. برای بسیاری شرکتها، دلیل اولیه برای داشتن وب سایت این است که بقیه یکی دارند! با وجود اینکه این طرز فکر تا حدودی نزدیک بینانه و درونگرانه است، چون بقیه دارند می تواند به این معنی باشد که شرکت شما بدون حضور در سطح وب، در آینده عقب خواهد ماند.

یکی از اصلی ترین دلایل برای شروع حضور آنلاین، این است که یک وب سایت به عنوان یک یا چند ابزار ارتباطی با مخاطبین داخلی و خارجی شما عمل می کند آن هم به راحتی و با صرفه اقتصادی بالا. صرفه اقتصادی به این معنی که اینترنت به بیزینسهای کوچک و با سرمایه محدود این فرصت را می دهد که خیلی بزرگتر از آنچه هستند به نظر آیند – با باز کردن درهایی به سوی بازاری بسیار وسیع. بیزینسهای کوچک دیگر به منطقه ای که در آن قرار دارند و تواناییشان در دسترسی شخصی به مشتریان، محدود نیستند. امروزه، با حضور در دنیای آنلاین که ارتباطات هدفمند به همراه می آورد، می توانید با مشتریانی در تماس باشید که در صورت استفاده از روشهای سنتی بازاریابی، غیرقابل دسترس هستند.

دلایل بسیاری برای حضور شرکت شما در فضای آنلاین وجود دارد. هرچند که تنها مواردی حائز اهمیت هستند که بر مشتری تمرکز دارند. این کانال ارتباطی اضافی، در زمان بازدید کننده صرفه جویی کرده و به او اجازه می دهد تا به اطلاعاتی دست یابد که به آنها علاقه دارد. همچنین این امکان را به شرکت شما می دهد که اطلاعات بازدیدکنندگان سایت خود را برای ساختن نمایه مشتریان جمع آوری کرده و به مشتریان خود خدمات بهتری بدهید.

 

بازدیدکننده چه انتظاری از سایت شما دارد؟

اگر تاکنون بازار هدف خود را شناختید، درک خواسته های بازدیدکنندگانتان دومین نکته حائز اهمیت است. داشتن چشم انداز مشتری برای یافتن انتظارات و خواسته های بازدید کنندگان از سایت، یک امر ضروری است. بسیاری از کاربران اینترنت احتمالاً به دنبال سادگی کاربرد در کنار اطلاعات مرتبط که زندگی را آسان می کند، خواهند بود. این خواسته ها همراه سریع باز شدن سایتتان در جریان اند. کاربران معمولی اینترنت عموماً بیش از ۸ ثانیه برای باز شدن یک صفحه صبر نمی کنند و یا به صفحه ای دیگر رفته یا انتقال اطلاعات را متوقف می نمایند.

علاوه بر این، بسته به بیزینس و نوع مخاطبینتان، برخی از کاربران شاید به دنبال سرگرم شدن باشند و در صورتی که سرگرمی مورد نظر خود را نیابند، می توانند از سایت دلزده شده و دیگر بازنگردند. سایرین به دنبال اطلاعات سفارش، خدمات پیش از فروش و اطلاعات شرکت خواهند بود. انتظارات افراد مختلف متفاوت خواهد بود، اما اگر مخاطبین هدف خود را به کوچکترین بخشهای مشابه ممکن تقسیم بندی کرده باشید (هر بخش به عنوان بخشی از بازار خواهد بود)، خواهید توانست انتظارات بازدیدکنندگانتان را در مورد طراحی و محتوای سایت، تأمین نمایید.

 

می خواهید بازدیدکننده سایت را با چه چیزی ترک کند؟

وقتی که کاملاً فهمیدید بازدید کننده سایت چه انتظاری از آن دارد، می بایست تعیین کنید که می خواهید بازدید کننده پس از بازدید سایت، آن را با چه چیزی ترک کند. آیا به دنبال کاهش زمان مصرفی چرخه خرید هستید و می خواهید از پاسخ داده شدن سئوالات مشتریان درباره کارایی و مشخصات محصول مطمئن شوید؟ یا به دنبال شهره کردن برند خود هستید و به دنبال راههایی برای افزایش نفوذ آفلاین برند خود  از طریق دنیای آنلاین هستید؟ بسته به اهدفتان، نیاز به بکارگیری استراتژیهای متفاوت برای اهداف گوناگون دارید.

از خودتان درباره چیزی که می خواهید بازدید کننده سایت را با آن ترک کند، سئوال کنید سپس ببینید که تأمین آن خواسته ها با تمرکز بر محتوای سایت ممکن است یا طراحی و ظاهر آن؟ به احتمال قوی نیاز به محتوای با ارزش به منظور تأمین نیاز مشتری در کنار طراحی خوب سایت که امکان یافتن اطلاعات یا طی کردن سریع و آسان پروسه سفارش را به مشتری می دهد، خواهید داشت.

 

چرا کسی باید به سایت شما بازگردد؟

آیا دلیل خوبی برای بوکمارک کردن سایت شما و بازگشت به آن وجود دارد؟ اگر نه، چه چیزی باید در سایت شما بهبود یابد تا بازدیدهای مجدد را تشویق نماید؟ با وجود اینکه این آخرین سئوال در این مقاله است، باز هم در هدف گرفتن مخاطب حقیقی از ارزش یکسانی برخوردار است. دلایل حضور آنلاین شرکت شما هرچه که باشد، عدم موفقیت در جذب بازدید کننده به سایتتان و ترغیب آنها به بازگشت، تلاشهای شما در سایت را بی نتیجه می کند.

با پرسیدن سئوال “چرا کسی باید به سایتم بازگردد؟” از خود، فشاری برای بررسی طرح ابتکاری سایت و توجیه سرمایه گذاری در آن، بر خویش تحمیل می کنید. تحصیل وفاداری توسط مشتریان در فعالیتهای آنلاین، خود را در درآمدها و سودهای آنلاین شما نشان خواهد داد. فراهم کردن اطلاعات مرتبط، کمک به مشتری برای راحت تر انجام دادن کارش و طراحی سایتی قانع کننده، تکنیکهای پایه ای در ترغیب بازدید کننده به بازگشت به سایتتان به شمار می روند. تعیین آنچه که برای مخاطب هدف شما ارزش به شمار می رود، اساس فعالیتهای مبتنی بر وب شما خواهد بود.

 

نتیجه

کتب، مجلات و خبرنامه های بسیار مفیدی درباره موضوع دو مقاله اخیر یعنی طراحی سایت وجود دارد اما برای کسانی که میخواهند حضور آنلاین خود را شروع کنند، این سئوالات و پاسخ به آنها، راهنمایی عالی در ساختن مناسب سایتشان خواهد بود. و البته از آنجایی که دنیای آنلاین، تؤامان در حال تغییر است، خواهید توانست این ۵ اصل را به سایتی که قبلاً طراحی نموده اید نیز تزریق نمایید تا حضور آنلاین موفق خود را بیمه کنید. کلید موفقیت، انجام کارهای لازم پیش از طراحی سایت می باشد که متضمن موفقیت سایت در آینده خواهد بود.



آموزش کامل گنج یابی در ایران (پکیچ دفینه و زیرخاکی مشک آبادی)

آموزش کامل گنج یابی در ایران (پکیچ دفینه و زیرخاکی مشک آبادی)

تمام اطلاعات و منابع مهم گنج یابی و دفینه یابی به زبان فارسی در این مجموعه موجود است. دانلود بزرگترین مجموعه آموزش کامل گنج یابی و نشانه های دفینه (پکیج دفینه و زیرخاکی مشک آبادی) مجموعه بزرگ و کم نظیر آموزش کامل گنج یابی در ایران، اولین کامل ترین پکیچ گنج یابی و نشانه های ...

دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها(شناخت گنج یابی)

دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها، کتاب گنج یابی و آشنایی با دفینه ها +تصویری کاسه ها و جوغن ها شناخت جوغن ها در گنج یابی بسیار مهم است چون: يکي از بيشترين علايمي که در ايران عزيز وجود داره سنگ کاسه و جوغنها هستند کاسه ها به طور معمول نشانه قبر هستند اما بعضي مواقع تفسير ديگري نيز ...

دانلود کتاب گنج باستان (آموزش دفینه یابی)

دانلود کتاب گنج باستان ، شناخت شیوه های گنج یابی و دفینه با تصاویر کتاب گنج باستان مطلب و تصاویر مستدل و جمع آوری شده در مورد دفینه و اماکن باستانی و شیوه های شناخت گنج و دفینه یابی می باشد. این اطلاعات با ارزش و کمیاب، مجموعه مطالعات تجربی و نیز استخراج از کتابهای نایاب و ...

دانلود کتاب دویست نشانه دفینه و گنج

کتاب 200 نشانه دفینه ،منبعی ارزشمند برای شناسایی و آگاهی از دویست علامت، سمبل و نشانه در گنج یابی و بهترین راهنما برای درک مفاهیم گنج نامه ها و نسخه های دفینه می باشد. در کتاب دویست نشانه دفینه و گنج ، علائم و دفینه ها با تصویر واضح طراحی شده و طی جدول بندی منظم و علمی معنای ...



:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 16 آذر 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: