بهینه سازی سایت-تگ Title یا عنوان
سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization به معنی بهینه سازی موتور جستجو است و منظور از آن مجموعه فعالیتهایی است که منجر به ارتقاء رتبه سایت در صفحات نتایج جستجو (SERPs: Search Engine Result Pages) می شود.
در این سری از مقالات مبادرت به آموزش این فعالیتها می کنیم. اولین گام، آشنایی با تگ عنوان یا (Title tag) است.
تگ عنوان یا title چیست؟
تگ تایتل یا تگ عنوان، موضوع صفحه مربوطه را به کاربر سایت و موتور جستجو اعلام می کند. تگ تایتل باید در قسمت <head> کد html صفحه قرار گیرد. داشتن تگ تایتل برای تمام صفحات الزامی است.
تگ title به شکل زیر استفاده می شود:
<html> <head> <title>آموزش کسب درآمد از طریق اینترنت</title> </head> <body> |
نمایش TITLE یا عنوان در نتایج جستجو
وقتی کاربری جستجویی در موتور جستجوی گوگل انجام می دهد، در صورت ظاهر شدن صفحه ای در نتایج جستجو، عنوان آن صفحه را خواهد دید و اگر عنوان حاوی کلمه جستجو شده توسط کاربر باشد، آن کلمه یا کلمات به صورت bold نمایش داده می شود.
همچنین در صورت وجود کلمات کلیدی پرکاربرد درباره موضوع صفحه در عنوان آن، شانس کلیک بر سایت شما در نتایج جستجو، افزایش می یابد.
عنوان سایت می تواند شامل نام سایت یا بیزینس شما باشد + یک سری اطلاعات دیگر اما توجه داشته باشید که با انتخاب عنوان طولانی، شانس حضور در صفحات اول نتایج جستجو بالا نمی رود و گوگل فقط بخشی از عنوان را نمایش خواهد داد.
۳ نکته مهم درباره تگ تایتل (title)
۱. محتویات صفحه را کاملاً شرح دهید: عنوان را طوری انتخاب کنید که کاملاً با موضوع مطالب صفحه مرتبط باشد.
از موارد زیر بر حذر باشید:
- انتخاب تایتل یا عنوانی که با مطالب صفحه ارتباطی ندارد.
- استفاده از تایتلهای پیش فرض یا مبهم مانند untitled یا new page یا … .
۲. ایجاد تایتل خاص برای هر صفحه: هر یک از صفحات شما باید تگ تایتل یا تگ عنوان مجزایی داشته باشند. این کار به گوگل کمک می کند تا صفحات مجزا را از هم تشخیص دهد.
- از به کار بردن یک title tag یا تگ عنوان برای تمام صفحات یا دسته ی برگی از آنها در سایت خود خودداری کنید.
۳. از عناوین کوتاه اما وصف کننده استفاده کنید: عناوین می توانند هم کوتاه باشند هم مملو از اطلاعات. اگر title خیلی طولانی باشد، گوگل تنها بخشی از آن را در صفحات نتایج جستجو نمایش می دهد.
از موارد زیر دوری کنید:
- استفاده از عناوین خیلی طولانی که کمکی هم به کاربران نمیکنند.
- استفاده از کلمات کلیدی غیر ضروری در تگ های title
بخش مهمی از فعالیتهای شما در راستای بهینه سازی موتورهای جستجو یا سئو (seo)، تعریف عناوین صفحات و تگهای title برای هر صفحه از سایت، می باشد.
بهینه سازی سایت-متا تگ description یا توصیف
زمانی که اقدام به بهینه سازی سایت خود می کنید، یکی از مواردی که حتماً باید مد نظر قرار دهید استفاده از متا تگ توصیف یا description است که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد.
متا تگ description چیست؟
متا تگ توصیف، خلاصه ای از مطالب صفحه مربوط را به گوگل و سایر موتورهای جستجو اعلام می کند. بر خلاف تگ Title که بهتر بود کوتاه باشد، تگ توصیف یا description meta tag می تواند یک یا دو جمله یا یک پاراگراف کوتاه باشد.
درست مانند تگ Title، متا تگ description هم در قسمت <head> در کد html صفحه قرار می گیرد.
<html> <head> <title>آموزش کسب درآمد از طریق اینترنت</title> <Meta Name=”description” cocntent=”آموزش قدم به قدم کسب درآمد از اینترنت به صورت رایگان” /> </head> <body> |
وب مستر تولز و متا تگ توصیف
با داشتن یک گوگل اکانت، می توانید سایت خود را در وبمستر تولز ثبت کنید. در اینجا دو مزیت فوق العاده این ابزار رایگان گوگل را معرفی می کنم:
۱. آنالیز متا تگ توصیف یا description: در بخش diagnostics در حساب گوگل وبمستر تولز خود، شاهد ۴ گزینه خواهید بود که در قسمت HTML suggestions می توانید به وضعیت تگ های توصیف یا همان Description Meta tag دسترسی یابید. در این قسمت تعداد تگ های توصیف تکراری، تگهای خیلی بلند و خیلی کوتاه نمایش داده می شود که مسلماً هر چقدر این موارد کمتر باشد، بهتر است.
۲. آنالیز تگ Title: درست زیر قسمت Meta Desription بخش title tag قرار دارد که اطلاعات مشابه درباره تگهای عنوان تکراری، تگهای عنوان بلند یا کوتاه ارائه می دهد.
این دو قسمت از این جهت مهم هستند که اطلاعاتی درباره دو مورد از مهمترین پایه های سئو ارائه می دهند.
چرا متا تگ توصیف یا Description Meta Tag مهم است؟
اولین دلیل این است که گوگل احتمالاً از آن به عنوان معرف سایت شما استفاده می کند. به کلمه «احتمالاً» دقت داشته باشید چرا که شاید از بخشی از متن استفاده کند که قابل دیدن است و با پرسش کاربر، تناسب خوبی دارد. همچنین این امکان وجود دارد که گوگل از توصیف سایتتان در پروژه فهرست راهنمای باز (Open Directory Project) استفاده کند که البته می توانید از این کار با استفاده از متا تگ زیر جلوگیری کنید:
<Meta name=”googlebot” content=”NOODP” > |
و اگر می خواهید تمام موتورهای جستجو را از این کار (استفاده از توصیف سایت در ODP) منع کنید، از متا تگ زیر استفاده کنید:
<Meta name=”robots” content=”NOODP” > |
اگر کلمات مورد استفاده کاربر در جستجو در گوگل، در قسمت معرفی سایت در نتایج جستجو موجود باشد، آن کلمه به صورت bold نمایش داده می شود. این امر سبب جلب توجه کاربر به صفحه مورد نظر می شود چرا که با رابطه صفحه با صفحه خود پی می برد.
نکات مهم درباره متا تگ توصیف یا description meta tag
۱. توصیفی بنویسید که در صورت نمایش در صفحات نتایج جستجو، هم کاربر را از موضوع صفحه مطلع کند و هم وی را علاقه مند به آن نماید.
از موارد زیر بر حذر باشید:
* نوشتن توصیفی که به موضوع صفحه ارتباطی نداشته باشد.
* به کار بردن توصیفات عمومی مثل «این یک صفحه وب است» یا «صفحه ای درباره کسب درآمد از اینترنت» یا … .
* توصیف با استفاده صرف از کلمات کلیدی
* کپی کردن تمام مطالب صفحه در متا تگ توصیف
۲. برای هر صفحه توصیف مجزا بنویسید: این کار هم به گوگل و هم به کاربر کمک می کند بخصوص وقتی کاربر، صفحات متفاوتی از سایت شما را در نتایج جستجو می بیند.
* به شدت از استفاده از یک توصیف یا description برای تمام صفحات سایت خود یا دسته ای بزرگ از آنها، خودداری نمایید.
با استفاده از متا تگ توصیف یا description meta tag، هم به گوگل و هم به کاربران اعلام کنید که موضوع آن صفحه خاص چیست.
ساختار URL و سئو
در سومین مرحله از پروسه بهینه سازی سایت خود و پس از روشن کردن وضعیبت تگهای عنوان یا title و متا تگ توصیف یا description به سراغ ساختار url های سایت یا بلاگ خود می رویم. یکی از ضعفهای اساسی دنیای وب فارسی. در این مقاله نوع مطلوب ساختار url را درخواهیم یافت.
URL چیست؟
منظور از URL (Uniform Resource Locator) آدرسی است که در سطح وب می توان با آن به یک مدرک یا مطلب دست یافت. مثلاً URL مقاله بهینه سازی سایت-متا تگ description یا توصیف عبارتست از: https://84edu.net/بهینه-سازی-سایت-متا-تگ-description-یا-توصیف و به همین ترتیب URL صفحه آرشیو مقالات: https://84edu.net/archive
رساندن مطلب با استفاده از URL های ساده و قابل فهم
با ایجاد پوشه ها و دسته های مناسب و توصیف کننده، علاوه بر اینکه به سازمان دهی بهتر سایت خود کمک می کنید، حرکت خزنده های موتورهای جستجو را نیز در سایت خود بهبود می بخشید و البته این مورد به داشتن URL های بهتر برای کشانی که می خواهند به شما لینک بدهند هم کمک می کند.
امکان دارد بازدیدکنندگان سایت شما، از دیدن URL های طولانی و مرموز که تنها چند کلمه قابل فهم دارند وحشت کنند!!
URL هایی مثل https://84edu.net/folderx/2010/x1/article174.html گیج کننده و نامفهوم هستند. خواندن و به خاطر سپاری این URL ها بسیار سخت است و البته کاربرانی که بخواهند به شما لینک دهند، امکان دارد بخشی از چنین URL ای را بیهوده تلقی کنند در نتیجه لینک خراب شود و کار نکند!
نیز بعضی از کاربران شاید بخواهند از خود URL به عنوان anchor text لینک استفاده کنند. با این حساب اگر URL شامل کلمات مرتبط با صفحه مقصد باشد، به موتور جستجو و کاربران دیگر کمک می کند تا اطلاعات بهتری از آن صفحه به دست آورند و این دقیقاً دقطه مقابل URL دارای اعداد و علائم است.
URL ها در صفحات نتایج جستجو
به یاد داشته باشید که URL یک صفحه یا مدرک، در صفحات نتایج جستجو زیر عنوان و خلاصه مطلب نمایش داده می شود و درست مانند عنوان و خلاصه، اگر کلمه مورد جستجو در ساختار URL موجود باشد، در صفحات نتایج جستجو به صورت bold نمایش داده می شود. این مورد به افزایش شانس دریافت کلیک در صفحات نتایج جستجو، کمک شایانی می کند.
گوگل همه نوع URL با هر ساختاری را بررسی و فهرست می کند اما تا می توانید در ساده و قابل فهم تر کردن URL های سایت یا بلاگ خود بکوشید.
نکات مهم درباره ساختار URL ها
۱. از کلمات در URL ها استفاده کنید: URL هایی که حاوی کلمات مرتبط به مطالب صفحه هستند، به بازدیدکنندگان کمک بیشتری در حرکت در سایتتان می کنند. همچنین این URL ها را بهتر به خاطر سپرده و اشتیاق بیشتری به لینک دادن به آن خواهند داشت.
از موارد زیر بر حذر باشید:
* استفاده از URL های طولانی حاوی پارامترها و اطلاعات غیر ضروری مربوط به بازدید کننده.
* انتخاب نامهای عمومی برای صفحه مثل “page1.html” که در ساختار URL ظاهر خواهد شد.
* استفاده مفرط از کلمات کلیدی در ساختار URL مثل “کسب درآمد از اینترنت-درآمد از طریق اینترنت-کسب درآمد-درآمد از اینترنت”
۲. یک ساختار ساده از دسته ها و پوشه ها ایجاد کنید: از ساختار پوشه ای و فهرست بندی استفاده کنید که مطالبتان را به خوبی سازمان دهی کند و به سادگی به بازدید کننده بگوید که الآن در چه قسمتی از سایت قرار دارد. سعی کنید ساختار به گونه ای باشد که موضوع مطلب URL را برساند. مثلاً https://84edu.net/category/آموزش-کسب-درآمد-از-اینترنت/سئو-ترافیک-اینترنتی به شما میگوید که در قسمت آموزش رایگان در ۸۴edu.net هستید و در بخش آموزش سئو.
همین جا اهمیت استفاده از URL های فارسی مشخص می شود البته توجه داشته باشید که مرورگرهایی مثل اینترنت اکسپلورر که بسیار محبوب هم هستند، URL فارسی را نمایش نمی دهند و این یک ایراد بزرگ به شمار می رود. پس شاید URL انگلیسی ساده، انتخاب بهتری باشد.
از موارد زیر بپرهیزید:
* داشتن زیر شاخه های تو در تو در دسته بندی مثل: “dir1/dir2/dir3/dir4/dir5/dir6/page.html”
* استفاده از دسته هایی با نامهای غیرمرتبط با محتویاتشان
۳. برای هر مدرک و مطلب در سایت، یک URL ایجاد کنید: به منظور جلوگیری از اینکه برخی از کاربران به یک URL و بخشی دیگر URL دیگر لینک دهند (که بر میزان محبوبیت و شهرت URL ها تأثیر مستقیم دارد) سعی کنید که در ساختار سایت و لینکهای درونی، صرفاً از یک URL استفاده کنید. اگر متوجه شدید که افراد از URLهای متفاوت به یک مطلب دسترسی دارند، استفاده از ۳۰۱ redirect به URL اصلی، انتخاب ماسبی است.
البته در صورت عدم توفیق در ریدایرکت کردن، می توانید از URL استاندارد یا مقدار rel=”canonical” استفاده کنید.
از موارد زیر دوری کنید:
* داشتن صفحاتی در ساب دومینها و شاخه اصلی سایت که حاوی مطالب یکسانی هستند. مثلاً:
o example.com/page.htm
و
o sub.example.com/page.htm
* استفاده از URLهایی با حروف بزرگ و عجیب: بسیاری از کاربران خواستار URLهایی با حروف کوچک اند و آنها را بهتر به خاطر می سپارند.
۳۰۱ redirect و rel=canonical دو مفهوم حیاتی در سئو
۳۰۱ redirect چیست؟
اگر می خواهید URL صفحه ای که در صفحات نتایج جستجو نمایش داده می شود را تغییر دهید، بهتر است از ۳۰۱ redirect در سرور خود استفاده کنید. این بهترین راه برای حصول اطمینان از انتقال کاربران و موتور جستجو به صفحه صحیح است. کد (۳۰۱ redirect ) به معنای انتقال دائمی یک صفحه به آدرس جدید است.
برای استفاده از۳۰۱ redirect برای سایتهایی که روی سرورهایی که از Apache استفاده می کنند، قرار دارند، نیاز به دسترسی به فایل htaccess. سرور دارید. اگر دسترسی به سرور ندارید، این مورد را از وبمستر خود بخواهید. اگر سرور شما از نرم افزارهایی غیر از Apache استفاده می کند، باید با سرویس دهنده هاست خود تماس بگیرید.
rel=”canonical” چیست؟
یک صفحه استاندارد (canonical) نسخه مطلوب از یک سری از صفحات با مطالب بسیار مشابه است. مثلاً داشتن صفحات متعدد که دسته ای یکسان از محصولات را لیست می کنند، امری عادی است: یک صفحه محصولات را بر اساس حروف الفبا مرتب می کند و صفحه ای بر اساس قیمت. اگر گوگل بداند که صفحاتی حاوی مطالب یکسانی هستند، تنها یک نسخه را در نتایج جستجو نمایش می دهد. الگوریتم های گوگل، مناسب ترین صفحه را برای جستجوی کاربر انتخاب می کنند. rel=”canonical” مقداریاست که مدیر سایت می تواند با افرودن آن به جزء <link> در بخش <head> در کد html صفحه، ورژن استاندارد را به گوگل معرفی کند. این مقدار باید به کد html صفحات غیر استاندارد افزوده شود. استفاده از rel=”canonical” یعنی: گوگل، این صفحه بهترین نسخه از صفحات با مطالب مشابه است. این صفحه را در نتایج جستجو در اولویت قرار بده!
نحوه استفاده از rel=”canonical”
دو آدرس زیر را در نظر بگیرید که حاوی مطالب یکسانی هستند:
۱. http://example.com/product.php?item=swedish-fish
۲. http://example.com/product.php?item=swedish-fish&sort=price
حال برای استاندارد (canonical) کردن آدرس ۱، باید کد زیر را به تمام صفحات غیر استاندارد مثل ۲ در بخش <head> اضافه کنیم:
<link rel=”canonical” href=”http://example.com/product.php?item=swedish-fish” /> |
و اما اگر روی هر دو نسخه http و https مطلب منتشر کرده اید، خواهید توانست نسخه استاندارد را برگزینید: می بایست کد فوق را به بخش <head> در صفحه https://example.com/product.php?item=swedish-fish بیافزایید.
آیا rel=”canonical” ریدایرکت میکند؟
خیر. این مقدار به گوگل بات (googlebot) نسخه استاندارد صفحه را معرفی می کند.
دقت داشته باشید که از rel=”canonical” فقط وقتی استفاده کنید که صفحات دارای مطالب یکسان باشند. (البته تفاوتهای جزئی مثل همان نحوه چینش، فاقد اهمیت است.)
اگر سایت دارای صفحات متعدد درباره یک ساعت است که تنها در رنگ ساعت فرق دارند، بهتر است که رنگ محبوب تر به عنوان استاندارد (canonical) استفاده شود.

تمام اطلاعات و منابع مهم گنج یابی و دفینه یابی به زبان فارسی در این مجموعه موجود است. دانلود بزرگترین مجموعه آموزش کامل گنج یابی و نشانه های دفینه (پکیج دفینه و زیرخاکی مشک آبادی) مجموعه بزرگ و کم نظیر آموزش کامل گنج یابی در ایران، اولین کامل ترین پکیچ گنج یابی و نشانه های ...
دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها، کتاب گنج یابی و آشنایی با دفینه ها +تصویری کاسه ها و جوغن ها شناخت جوغن ها در گنج یابی بسیار مهم است چون: يکي از بيشترين علايمي که در ايران عزيز وجود داره سنگ کاسه و جوغنها هستند کاسه ها به طور معمول نشانه قبر هستند اما بعضي مواقع تفسير ديگري نيز ...
دانلود کتاب گنج باستان ، شناخت شیوه های گنج یابی و دفینه با تصاویر کتاب گنج باستان مطلب و تصاویر مستدل و جمع آوری شده در مورد دفینه و اماکن باستانی و شیوه های شناخت گنج و دفینه یابی می باشد. این اطلاعات با ارزش و کمیاب، مجموعه مطالعات تجربی و نیز استخراج از کتابهای نایاب و ...
کتاب 200 نشانه دفینه ،منبعی ارزشمند برای شناسایی و آگاهی از دویست علامت، سمبل و نشانه در گنج یابی و بهترین راهنما برای درک مفاهیم گنج نامه ها و نسخه های دفینه می باشد. در کتاب دویست نشانه دفینه و گنج ، علائم و دفینه ها با تصویر واضح طراحی شده و طی جدول بندی منظم و علمی معنای ...
:: بازدید از این مطلب : 21
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0